Cocosul e unul din cele mai iubite ingrediente in randul dulciurilor, deci niste napolitane de casa cu crema de cocos, invelite in ciocolata alba sigur vor fi pe placul tuturor!

Ingrediente

foi de napolitane 400 ml lapte condensat (o conserva) 200 g fulgi de cocos

Ingrediente pentru glazura

2 tablete ciocolata alba 2 linguri unt 1-2 linguri de lapte
Mod de preparare:
  1. Combina laptele condensat cu cocosul si intinde amestecul rezultat intre foile de napolitana, impartindu-l in mod egal, in strat subtire.
  2. Lasa napolitana la rece 15 minute, apoi tai-o bucati, in functie de dimensiunile dorite.
  3. Topeste ciocolata alba cu untul la bain marie sau la microunde. Daca glazura mai trebuie subtiata, adauga una sau doua linguri de lapte.
  4. Trece toate napolitanele cu cocos prin ciocolata topita si asaza-le pe o foaie de copt, apoi da-le la rece pentru a se intari glazura, minim 20 de minute.

Sfaturi utile:

✽ Daca optezi pentru topirea ciocolatei la microunde, incalzeste 30 de secunde, amesteca, repeta incalzirea alte 30 de secunde, amesteca, si tot asa, pana cand e complet topita. In caz contrar, risti ca ciocolata sa se arda inainte de a se topi.

S-ar putea sa-ti placa si:

Bilute tavalite prin cocos

Rulada de ciocolata cu cocos

Cheesecake de cocos cu nuci