Vrei sa prepari o prajitura usoara, racoritoare, fara cuptor? Daca nuca de cocos se numara printre ingredientele tale preferate, incearca cheesecake-ul asta, caci sigur se va ridica la inaltimea asteptarilor!

Ingrediente pentru blat

250 g biscuiti graham 100 g unt 3-4 linguri nuci tocate cu cutitul

Ingrediente pentru crema

500 g crema branza (mascarpone sau cream cheese) 3-4 linguri zahar pudra 100 ml smantana pentru frisca 100 g nuca de cocos

Ingrediente pentru ornat

fulgi de nuca de cocos nuci/alune sirop de caramel - optional
Mod de preparare:

1. Zdrobeste biscuitii cat mai fin in robotul de bucatarie sau intr-o punga, folosind un facalet. Amesteca-i cu untul topit si cu nucile tocate fin cu cutitul. Preseaza amestecul obtinut intr-o tava de tort cu pereti detasabili si da tava la rece pentru 30 de minute.
2. Bate crema de branza cu smantana pentru frisca si zaharul pudra, apoi incorporeaza fulgii de cocos. Pune stratul de crema in tava, peste blatul de biscuiti si da cheesecake-ul la frigider pentru minim 3 ore.
3. Inainte de servire, orneaza prajitura cu alune sau nuci (ideal pecan) si o lingura de sos caramel, turnat in fir cat mai subtire.

S-ar putea sa-ti placa si:

Cheesecake dulce-acrisor cu zahar ars

Cheesecake cu Oreo si capsune

Cheesecake cu banane fara coacere