Aproape toata lumea iubeste o lingura de maioneza in sandvisul preferat sau langa o portie de cartofi prajiti. Oricat ar fi de nesanatoasa mancarea alaturi de care o servim, nu mai bine sa facem macar in asa fel incat macar sa fie o maioneza sanatoasa?

Dupa reteta asta pastrezi si gustul pe care toata lumea il adora, cu foarte putine compromisuri. Pe scurt, inlocuiesti galbenusurile cu albus, adica inlocuiesti grasimile si colesterolul cu proteine. Alaturi de uleiul de masline extravirgin si alte 3 ingrediente, iese o maioneza delicioasa, numai buna de pus in salate.

Ingrediente

1 albus ou 1/2 lingurita mustar 1/4 lingurita sare 120 ml ulei de masline extravirgin 1/2 lingurita otet
Mod de preparare:

! Atentie, pentru aceasta reteta e necesara folosirea unui blender submersibil.

1. Combina ingredientele pentru maioneza sanatoasa intr-un vas ingust si inalt, in care sa iti incapa usor blenderul submersibil.

2. Introdu blenderul in recipient, porneste-l si ridica-l usor. Coboara din nou blenderul si ridica-l pana cand compozitia are consistenta unei maioneze groase.