Acest preparat gourmet este inspirat dintr-o reteta daneza cu traditie, ce imbina aroma siropului de artar si gustul autentic al nucilor pecan intr-un foietaj ce-ti lasa gura apa.

Ingrediente

1 pachet foietaj 100 g unt moale 50-100 ml sirop de artar 150 g nuci pecan 1/2 lingurita scortisoara

Ingrediente pentru copt

1 ou nuci pecan intregi
Mod de preparare:
  1. Macina nucile in robotul de bucatarie, apoi combina-le cu untul topit si omogenizeaza. Adauga sirop de artar putin cate putin, pana cand obtii o pasta suficient de dulce, pe care o poti intinde fara sa curga.
  2. Taie foietajul in patrate de ~10/10 cm, imparte-l in 3 parti egale pe lungime cu 2 linii trasate superficial cu cutitul. In capetele fiecareia din liniile trasate, cresteaza aluatul pe ~2 cm lungime.
  3. Asaza o lingura de umplutura in centrul patratului si intinde-l doar pe portiunea centrala.
  4. Taie lateralele ramase in fasii subtiri, egal distantate. Adu capetele de sus si jos peste umplutura, urmate de fasiutele laterale, suprapuse alternativ. Asaza foietajul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  5. Unge foietajul cu oul batut, asaza cateva nuci pecan deasupra si da desertul la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 20-25 minute, sau pana cand se rumeneste.

Sfat util:

✽ Daca nu gasesti sirop de artar, il poti inlocui cu miere, insa tine cont ca aroma va fi diferita, cea a siropului de artar fiind distincta. Mierea este mult mai dulce, deci cantitatea trebuie ajustata, incat sa nu obtii un preparat prea insiropat.

Melcisori cu stafide

Croissante cu unt

Biscuiti danezi cu vanilie