Fragede si cu o aroma delicioasa de unt, croissantele sunt perfecte pentru a fi servite la micul dejun sau intre mese, alaturi de cafea.

Ingrediente

250 g faina 160+20 g unt moale 30 g drojdie uscata 120 ml lapte cald 3 linguri zahar 1 praf sare

Ingrediente pentru copt

2 galbenusuri
Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia in laptele caldut, impreuna cu zaharul. Lasa amestecul pentru 5-10 minute. Amesteca 20 g de unt cu faina si sarea, apoi adauga laptele treptat si amesteca. Trebuie sa framanti aluatul pentru 10-15 minute.
2. Pe blatul presarat cu faina, intinde o foaie dreptunghiulara si aseaza untul ramas taiat felii in centru si impatureste toate lateralele peste unt, ca un plic.
Presara din nou faina pe blat, intoarce aluatul cu imbinarile in jos si intinde o foaie dreptunghiulara. Impatureste din nou foaia, aducand cele 2 laterale catre centru. Repeta procedura si da aluatul impaturit la congelator pentru 15 minute, in folie de plastic.
3. Pe blatul presarat cu faina, intinde iar aluatul si impatureste-l, apoi da-l la frigider pentru o ora.
4. Dupa o ora, intinde pentru ultima oara o foaie dreptunghiulara si taie triunghiuri incat sa folosesti toata suprafata aluatului (jumatate din ele vor fi cu varful in sus, celalta jumatate cu varful in jos).
5. Ia fiecare triunghi si ruleaza-l incepand de la baza, din partea opusa varfului ascutit, pana in capat. Procedeaza la fel cu toate celelalte croissante, apoi lasa-le la crescut intr-o tava, pe foaie de copt. Dupa ce si-au dublat volumul, unge-le cu cele doua galbenusuri batute si da-le la cuptor pentru 20-25 de minute la 180°, sau pana cand se rumenesc bine.

Incearca si alte gustari in foietaj