Cine spune ca eclerele pot fi doar dulci? Cu umplutura potrivita, ai 3 aperitive delicioase ce vor fi senzatia oricarei petreceri.

Ingrediente pentru cojile de eclere

130 g faina 200 ml lapte 1/4 lingurita sare 100 g unt 4 oua

Crema de pate

150 g pate de ficat 50 g unt sare piper

Crema de avocado

80 g crema de branza 1 avocado copt, taiat cubulete 1/2 ceapa tocata marunt 1 catel usturoi maruntit 1 lingurita zeama lamaie sare piper

Crema de branza

120 g crema de branza 50 g branza telemea 1 lingura smantana 1/2 legatura marar sare piper
Mod de preparare:
  1. Topeste untul cu laptele si praful de sare la foc mediu. Da cratita de pe foc, adauga faina si amesteca energic. Adu cratita inapoi la foc mic pentru 1-2 minute si continua sa amesteci.
  2. Bate aluatul obtinut cu cele 4 oua adaugate pe rand, pana cand compozitia are o consistenta lipicioasa. Formeaza cojile de ecler cu un pos, in tava tapetata cu foaie de copt. Da-le la cuptor la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute, sau pana cand se rumenesc bine. Stinge focul si lasa cojile de eclere sa se raceasca in cuptor.
  3. Pentru fiecare crema aperitiv, combina ingredientele intre ele si amesteca bine (in cazul cremei de avocado, zdrobeste bine fructul).
  4. Este ideal ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, mai ales untul si crema de branza.
  5. Dupa ce s-au racit, scoate cojile de eclere si taie-le pe orizontala. Umple fiecare ecler cu crema aperitiv si da-le la rece pana la servire.

Tort aperitiv cu sunca si ciuperci

Clatite aperitiv cu branza si somon

Briose aperitiv