Somonul e un aliment ce n-ar trebui sa lipseasca din meniul nostru saptamanal. Daca nu stii cum e cel mai gustos sa il mananci, incearca aceste clatite aperitiv, umplute cu crema de branza, somon si avocado! Sunt tare bine primite de musafiri si nici nu le faci greu!

Ingrediente pentru clatite

250 ml lapte 100 g faina 3 oua 1 praf sare 1 lingura unt

Ingrediente pentru umplutura

200 g crema de branza 1 avocado 200 g somon afumat zeama unei lamai
Mod de preparare:
  1. Combina faina cu sarea, apoi adauga ouale si laptele, ideal la temperatura camerei. Topeste untul, adauga-l in compozitie si omogenizeaza. Prajeste clatitele intr-o tigaie incinsa, intorcandu-le cand devin aurii.
  2. Taie avocado in jumatati si curata-l de coaja; daca este suficient de bine copt, coaja ar trebui sa se desprinda foarte usor. Taie-l cubulete sau fasii, apoi curata si taie somonul afumat.
  3. Unge clatitele cu crema de branza, asaza somonul si avocado in centru, apoi ruleaza-le. Taie clatitele la distante de 3-4 cm intre ele si serveste rulourile obtinute dupa ce stau la frigider minim 30 minute.

Aperitiv din crema de branza cu nuci

Somon cu sos pesto si fasole verde à la Jamie Oliver

Briose cu somon