O combinatie inedita de prune dulci si zemoase, acoperite cu o crusta crocanta aromata. Iti ia mai putin de 15 minute sa bagi un crumble cu prune la cuptor!

Ingrediente

100 g fulgi de ovaz 50 g zahar 3 linguri faina 1/2 lingurita scortisoara 100 g unt

Ingrediente pentru stratul de fructe

700 g prune bine coapte 200 g zahar 2 linguri amidon zeama si coaja unei lamai
Mod de preparare:
  1. Curata si taie prunele felii sau cubulete, dupa preferinta. Amesteca-le cu zaharul, amidonul, coaja si zeama lamaii, apoi da fructele deoparte.
  2. Separat, amesteca faina cu fulgii de ovaz, zaharul si scortisoara. Taie untul cat mai rece cubulete, apoi zdrobeste untul pana cand obtii gramajoare cat mai mici.
  3. Pune amestecul de fructe intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, iar deasupra raspandeste ingredientele uscate.
  4. Da preparatul la cuptor la 180 grade pentru ~o ora, in functie de cuptor, sau pana cand prajitura se rumeneste.

Galusti cu prune

Prajitura pufoasa cu prune

Crumble cu zmeura