Gustare intre mese sau desert? Tu hotarasti, caci o prajitura pufoasa cu prune poate fi servita in orice moment din zi. Reteta este economica, iar pentru pregatirea unei portii sunt necesari doar 2 lei.

Ingrediente

250 g prune 125 g faina 50 g faina de migdale 1/2 lingurita praf de copt 120 g zahar 2 oua un pahar mic iaurt 40 ml ulei unt pentru tava zahar pudra pentru servit
Mod de preparare:
  1. Tava de copt se unge cu unt si se pudreaza cu zahar inlaturand excesul.
  2. Se amesteca faina cu pudra de migdale, praful de copt si, separat, se freaca ouale cu zaharul.
  3. Peste crema de oua se adauga iaurtul, uleiul, amestecand dupa fiecare. Se adauga amestecul cu faina si se amesteca bine. Se toarna in tava, se repartizeaza uniform felii de prune si se coace 30 de minute. Se pudreaza cu zahar.

Sfaturi utile

✽ Spala prunele si tamponeaza-le cu un servetel de hartie, sa nu aiba deloc apa pe coaja, cand le pui la copt.

✽ Taie prunele pe jumatate si presara in interior putin zahar brun cu scortisoara. Prajitura va capata un gust mai bun.

✽ Lasa prajitura sa se raceasca in totalitate si sa se intareasca inainte de a taia felii din ea. O poti servi alaturi de o portie de inghetata de ciocolata sau cu o lingura de frisca deasupra.