Ai pofta de o gustare rapida, dar extravaganta? Incearca Croque Monsieur, un sandvis traditional frantuzesc pe care il vei iubi de la primul dumicat.

Ingrediente

4 felii paine toast 1 lingura mustar Dijon 1 lingura unt 1 lingura faina 180 ml lapte 1 lingura cu varf parmezan ras 1/2 varf cutit nucsoara sare piper 6 felii branza Emmental 4 felii subtiri sunca presta/Praga Pentru uns 2 linguri unt topit
Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul, pune feliile de paine intr-o tava unge-le pe ambele parti cu untul topit. Da-le la cuptor sa se rumeneasca, intorcandu-le si pe cealalta parte.
2. Intr-o cratita mica, topeste untul, adauga faina si gateste-le la foc mic pentru 1 minut, amestecand. Adauga apoi laptele, sare, piper, nucsoara si tine sosul la foc mediu pana cand se ingroasa (cam 5 minute). Dupa ce sosul s-a ingrosat, adauga parmezanul ras.

Vezi si reteta de croque madame

3. Scoate feliile de paine, unge-le pe o parte cu un strat subtire de mustar dijon, pune o felie de branza, 2 de sunca si inca una de branza.
4. Dupa ce asamblezi sandvisul, unge felia de paine de deasupra cu sosul obtinut din lapte. Pe fiecare sandvis, peste sos, mai adauga cate o felie de branza.
5. Da sandvisurile din nou la cuptor pana cand branza se maroneste la exterior. Serveste Croque Monsieur fierbinti, cu tacamuri, caci este dificil de mancat cu mana.