Crochetele cu bacon si cascaval sunt o gustare satioasa, pe care sigur o vei adora! Daca ai piure ramas de la o alta masa, in cateva minute crochetele sunt gata!

Ingrediente

500 g cartofi 2 linguri unt 2 linguri lapte 2 galbenusuri 1/2 lingurita nucsoara 100 g cascaval 250 g bacon/kaizer 1 legatura patrunjel sare piper paprika dulce/iute (dupa preferinta)

Ingrediente pentru prajit

2 oua faina pesmet ulei
Mod de preparare:
  1. Taie si fierbe cartofii pana cand ii poti strapunge cu furculita. Paseaza-i, adaugand untul si laptele la temperatura camerei, apoi sareaza piureul.
  2. Dupa ce piureul s-a racit, adauga galbenusurile, paprika, nucsoara, cascavalul, patrunjelul taiat marunt si baconul/kaizerul curatat de grasimea in exces, taiat cubulete.
  3. Dupa ce ai omogenizat amestecul, formeaza crochete alungite cu mainile ude. Trece fiecare bucata prin faina, apoi prin cele 2 oua batute si in final prin pesmet.
  4. Prajeste crochetele cu bacon in baie de ulei pana cand se rumenesc, apoi scoate-le intr-un vas tapetat cu prosoape de hartie, pentru a absorbi uleiul in exces. Serveste crochetele cu bacon alaturi de sos de maioneza.

Incearca si:

Crochete de legume

Arancini

Baghete cu mozzarella si usturoi