Gustarea perfecta cand ai manca ceva consistent, dar nu ai chef sa gatesti ceva prea complicat. Poti incerca baghetele cu mozzarella si usturoi si ca aperitive sau gustare la o petrecere, caci sunt usoare si pe placul tuturor.

Ingrediente pentru blat

250 g faina 120 ml apa calda 1 plic drojdie uscata 3 linguri ulei de masline sare

Ingrediente pentru topping

4 catei de usturoi 4 linguri unt 200 g mozzarella 30 g branza maturata (de preferat parmezan) oregano
Mod de preparare:
  1. Pentru a forma aluatul, amesteca ingredientele uscate (faina, drojdia, sarea), apoi adauga apa calda si uleiul, amestecand. Framanta aluatul cu mana 3-5 minute, apoi lasa-l sa creasca la cald pentru 20 de minute.
  2. Intinde blatul cu buricele degetelor intr-o tava dreptunghiulara. In untul topit adauga usturoiul maruntit, iar cu acest amestec unge blatul folosind o pensula de bucatarie.
  3. Presara parmezanul, urmat de mozzarella pe toata suprafata blatului, adauga oregano si da tava la cuptor pana cand crusta devine auriu inchis. Taie blatul din 5 in 5 cm pe latime, incat sa rezulte baghete cu mozzarella si usturoi.