E atat de usor de pregatit, ca ar fi si pacat sa nu incerci o ciocolata de casa cu alune dupa reteta asta!

In maxim 15 minute o poti da la rece, iar cand se intareste te vei convinge ca ciocolata de casa e de 10 ori mai buna decat orice gasesti in comert!

Ingrediente

8 linguri zahar 200 g unt 10 linguri lapte praf 3 linguri cacao (ideal neagra) 150 ml apa esenta de vanilie un praf sare alune/migdale/nuci, etc (optional)
Mod de preparare:
  1. Combina zaharul cu apa si praful de sare, apoi da-le la foc mediu pana cand dau in clocot.
  2. Separat, topeste untul si adauga-l peste sirop, urmat de esenta de vanilie, apoi amesteca bine.
  3. Stinge focul si cerne cacaua amestecata cu laptele praf peste restul compozitiei si omogenizeaza. Adauga nuci, migdale, alune sau fistic, dupa gust, daca preferi.
  4. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la rece pentru minim 2 ore, sau pana cand ciocolata de casa cu alune se solidifica.