Iti plac cele din comert, insa ai prefera sa le faci tu acasa, de la 0? Iata o reteta cu care obtii caramele moi si gumoase, ce ti se topesc in gura.

Ingrediente

350 ml smantana pentru frisca 200 g zahar 110 g zahar brun 120 g miere 1 lingura unt 1/2 lingurita sare esenta de vailie
Mod de preparare:
  1. Pregateste o tava intinsa, tapetand-o cu foaie de copt, unsa cu ulei.
  2. Pune smantana, zaharul, zaharul brun si mierea intr-o cratita (ideal antiaderenta) si da-o la foc mediu. Amesteca periodic.
  3. Cand compozitia se ingroasa, devine spumoasa si are culoarea cafelei cu lapte, da cratita de pe foc. Adauga sarea, untul, esenta de vanilie si amesteca.
  4. Toarna caramelul in tava pregatita si lasa caramelul la racit. Taie apoi caramelele in bucati de dimensiunea dorita.

Bomboane de ciocolata cu alune de padure

Bomboane Raffaello

Bomboane din biscuiti Oreo