Turnuleţe din vinete cu roşii şi brânză

1. Se spală bine vinetele, se îndepărtează cotorul şi se taie rondele. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un tocător înclinat, timp de 30 de minute. Se dau apoi prin făină, se scutură bine între palme şi se prăjesc uşor în ulei. Se lasă la scurs pe o […]

Supă italienească

1. Fasolea se pune la înmuiat de seara. Se schimbă apa şi se pune la fiert. După ce a dat câteva clocote, se schimbă apa din nou cu apă curată, fierbinte. 2. Se adaugă morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ceapa, curăţate şi tăiate mărunt. După 15 minute se adaugă varza tocată mărunt, fasolea verde şi […]

Ruladă de pui

1. Pieptul de pui se condimentează cu sare şi cu boia de ardei şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se pune untul într-o tigaie încinsă şi se căleşte ceapa până devine aurie. Peste ceapa călită, se adaugă puţină apă şi se mai […]

Spanac cu pui

1. Se spală bine spanacul şi se lasă la scurs pe o strecurătoare. Se curăţă şi se spală ceapa şi ciupercile şi, după ce se lasă puţin la scurs, se toacă şi se taie felii. Se călesc apoi într-o tigaie încinsă cu unt, se sting cu puţină apă şi se înăbuşă 5 minute. Se adaugă […]

Pui cu verdeaţă

1. Se spală puiul, se usucă şi se condimentează cu sare şi cu piper. Se spală bine verdeaţa şi se toacă. Din legătura de măghiran se păstrează întregi câteva fire, pentru ornat. Se amestecă verdeaţa cu usturoiul zdrobit, cu sarea şi cu piperul. Se adaugă pesmetul şi se amestecă din nou. 2. Se desprinde pielea […]

Chifteluţe surpriză

1. Brânza se rade şi se pune într-un castron. Se amestecă apoi cu berea, smântâna, untul şi ceapa rasă fin. Se adaugă piper după gust. Peştele se taie cubuleţe mici. 2. Pe un platou se face un pat din morcov ras, stropit cu zeamă de lămâie. 3. Cu palmele umezite, se modelează chifteluţe din pasta […]

Salată Gourmet

1. Se spală bine verdeţurile şi merele. Frunzele se rup, iar merele se taie felii. Se pun toate într-un castron mare, pentru salată. Se adaugă cuburi de gorgonzola, nucă, fistic şi se amestecă uşor. 2. Se prepară separat un sos, amestecând uleiul de măsline cu oţetul, condimentele, sarea şi piperul şi se stropeşte salata cu […]

Aspic mediteranean

1. Gelatina se înmoaie cu 100 ml de supă şi se lasă cam 50 de minute, până absoarbe tot lichidul. 2. Între timp, se aranjează într-un castron mai mare sau în boluri ingredientele, având grijă să acopere pereţii vasului, pentru a fi cât mai atrăgător aspicul. Feliile de ou fiert, bucăţile de sparanghel, fâşiile de […]

Ruladă de pui cu şuncă şi mazăre

1. Taie pieptul de pui de pe oase şi feliază-l. Înmoaie feliile de pâine în lapte şi stoarce-le bine. Topeşte unul şi adaugă-l peste pâinea înmu­iată în lapte, împreună cu şunca tăiată cubuleţe, legume, sare şi piper după gust şi o linguriţă de condimente pentru supă. Adaugă două ouă bătute spumă şi ames­tecă bine. 2. […]

Curcan împănat cu 5 arome

1. Spală bine curcanul şi presară-l cu sare prin interior şi pe deasupra. Amestecă hrişca, 2 linguri de lapte cu o lingură de apă şi las-o să se înmoaie. Adaugă peste ea miezul de chiflă tăiat cubuleţe, feliile de şuncă, mazărea şi usturoiul pisat. Bate ouăle cu lapte şi toarnă-le peste umplutura din hrişcă. Adaugă […]