Supă cremă de cartofi

Se curăţă cartofii şi se spală bine, apoi se taie cubuleţe şi se pun într-o oală pentru ciorbă. Ţelina se spală în câteva ape, se curăţă de coajă şi se taie în funcţie de preferinţe. Ceapa şi pătrunjelul se spală şi ele cu jet puternic de apă rece, apoi se toacă mărunt. Toate legumele se […]

Mâncare cu legume

Se curăţă broccoli şi conopida, se spală şi, împreună cu morcovii şi fasolea verde, se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert aproximativ 30 de minute, se scot şi se lasă la scurs. Separat, se curăţă ceapa, usturoiul şi ardeii. Se taie solzişori respectiv fâşii foarte subţiri şi se călesc în […]

Ouă “Primavera”

Se spală ouăle, se fierb în apă cu sare aproximativ 10 minute şi, după ce au fiert, se lasă în apă rece, ca să se poată curăţa uşor. Se curăţă ouăle de coajă, se taie, se scot gălbenuşurile cu atenţie ca să nu se strice forma oului şi se lasă să se scurgă pe un […]