Fantezie de toamnă

1. Se curăţă carnea de pieliţă, se spală bine şi se bate cu ciocanul de şniţele. 2. Se tapetează o tavă cu făină şi unt şi se întinde carnea bătută, după ce a fost condimentată cu sare şi piper. 3. Chiflele se taie în două şi se înmoaie în lapte. 4. Morcovii se curăţă, se […]

Vara “la pahar”

1. Într-un bol, se amestecă fructe­le de pădure cu cireşele. 2. Din zahăr, zeama de lămâie şi şampanie, se face un sirop care se toarnă peste amestecul de fructe. 3. Separat, într-un castron se pune frişca lichidă şi se bate cu mixerul, până se întăreşte. 4. Se pregătesc patru cupe pen­tru salată, care se umplu […]

Mix exotic

1. Într-o crăticioară se pune apa, sucul de la două lămâi şi zahărul. Se amestecă bine şi se dau la bain-marie, timp de 10 minute, până se topeşte zahărul. 2. Se curăţă mango de coajă, apoi se taie bucăţi. Se pun apoi în siropul obţinut şi se lasă timp de 5 minute. 3. Se scot […]

Cocteil hawaian

1. Ananasul se spală şi se taie pe jumătate. Se scoate miezul din interiorul fiecărei bucăţi, astfel încât din coaja de ananas să se formeze patru boluri, care se vor folosi pentru servirea salatei. 2. Merele se spală, se curăţă de coajă, apoi se taie felii. Portocalele şi grepfrutul se curăţă de coajă şi se […]

Specialitate cu pasăre şi varză roşie

1. Pulpele de pasăre se curăţă şi se spală bine. Se presară cu sare şi piper şi se călesc în ulei 20 de minute pe o parte şi pe alta. Două cepe şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Apoi se călesc în grăsimea de gâscă. Pulpele şi ceapa călită se pun […]

Friptură de pui

1. Puiul se curăţă, se spală şi se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce. Se dă cu un praf de sare şi de piper peste tot şi se stropeşte cu zeama de la jumătate de grepfrut. Se înfăşoară într-o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. Cuptorul se încălzeşte. 2. Se […]

Vin fiert cu mandarine şi portocale

1. Se spală portocala cu apă caldă, se lasă la uscat pe un prosop şi se taie în 8 felii egale. În coaja fiecăreia se pun cuişoare. 2. Mandarinele se curăţă şi se desfac în felii. Se pun într-o oală feliile de portocală şi cele de man­darină, zahărul, cuişoarele, sucul de portocale, vinul şi romul […]

Cuibuşoare aromate

1. Se spală bine merele şi se sco­besc de miez. 2. Alunele şi migdalele se taie mărunt şi se prăjesc într-o tigaie. Se amestecă apoi cu smochinele mărunţite şi cu stafidele. 3. Se pune ames­tecul în mere şi se presară cu miere de albine. 4. Într-o tavă tape­tată cu unt se aşază merele umplute şi […]

Ploaie de vară

1. Se spală pepenii roşii şi se taie în jumătăţi. Se scobeşte fiecare jumătate în parte cu un cleşte pentru îngheţată, ca să i se dea miezului o formă rotundă. La fel se procedează şi cu pepenele galben. 2. Miezul de pepene roşu şi cel de pepene galben se pun apoi în cele patru jumătăţi […]

Pădurea fermecată

1. Se spală coacăzele, afinele şi zmeura, se curăţă de frunzuliţe şi se pun într-un castron mai mare. 2. Căpşunile şi strugurii, după ce s-au spălat şi curăţat de codiţe, se taie în bucăţele şi se pun şi ele peste celelalte fructe în castron. 3. Perele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi […]