Tort cu brânză şi ciocolată

1. Gelatina se dizolvă în apă rece. Brânza proaspătă se amestecă cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi zeama de lămâie. Gelatina dizolvată se amestecă cu jumătate din crema de brânză, apoi şi cu restul de cremă, până se omogenizează. Se pune la rece 60 minute. 2. Se bat ouăle cu zahărul şi o lingură de […]

Tort cu portocale şi brânză

1. Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul tos şi zeama de lămâie. Se bat în continuare până se întăreşte spuma. Se amestecă mai întâi cu gălbenuşurile, apoi cu făina şi o linguriţă coajă de portocală. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coace 30 – 35 minute. 2. Pentru cremă […]

Tort cu fructe şi cremă de brânză

1. Gelatina se dizolvă în apă rece. Brânza proaspătă se amestecă cu mascarpone, zahărul pudră, iaurtul şi lichiorul. Gelatina dizolvată se amestecă cu jumătate din compoziţia de brânză, apoi şi cu restul de cremă şi fructele, până se omogenizează. Se pune la rece 2-3 ore. 2. Untul se bate cu 30 g zahăr tos şi […]

Tort cu struguri

Blat Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi zeama de lămâie şi se bat până se întăresc din nou. Se adaugă gălbenuşurile şi untul bătut spumă, apoi făina. Se amestecă uşor prin răsturnare, până se încorporează făina. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coace în cuptorul bine încins, la foc […]

Tort cu mere şi scorţişoară

Pentru a se amesteca mai bine praful de copt cu făina, acestea se cern împreună. 1. Se bat ouăle cu 125 g zahăr şi un praf de sare, apoi se amestecă cu 200 g unt, făina şi praful de copt, până se obţine un aluat omogen. Se acoperă cu o folie şi se lasă la […]

Tort cu prune

Foarte gustoase sunt găluştele tapetate cu nucă pisată sau tăiată mărunt, zahăr pudră şi scorţişoară 1. Se face un aluat din 180 g făină, jumătate pacheţel cu praf de copt, jumătate linguriţă cu scorţişoară şi 125 g unt bătut spumă cu 100 g zahăr. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece […]

Tort cu ananas

1. Se încălzeşte cuptorul. Se bat ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi 2 linguri de lapte. Se adaugă untul şi cacaua amestecată cu făina. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit, 20-25 minute. 2. Se scot fructele din compot şi se lasă la scurs. Se păstrează siropul. […]

Tortilla “Ole!”

1. Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. După ce au fiert, se curăţă şi se taie felii nu foarte subţiri. Separat, se fierb morcovii, apoi se taie rondele. 2. Într-o tigaie se pun 3 linguri de ulei de măsline. Când s-a încins uleiul, se adaugă feliile de cartofi. Se lasă la […]

Tort Doboş

1. Se separă ouăle. Peste gălbenuşuri se presară un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă. Peste albuşuri se toarnă zahărul şi zahărul vanilat, se bat bine, apoi se adaugă gălbenşurile şi la sfârşit făina cernută. Se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe. 2. Se încălzeşte cuptorul şi se tapetează tăvile de aragaz […]

Tort “Cornul abundenţei”

1. Albuşurile se bat spumă cu mixerul, apoi se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se omogenizează în continuare până se întăreşte. 2. Frişca bătută se toarnă peste compoziţia de albuş, apoi compoziţia se împarte în două vase separate pentru a putea obţine îngheţata de coacăze şi de vanilie. Compoziţia de vanilie se împarte la […]