Prăjitura „mătase franţuzească”

Învaţă să prepari o prăjitură cu cremă delicioasă şi fină ca mătasea franţuzească. Mod de preparare: Pentru crustă, încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu unt. Pisează biscuiţii Oreo şi topeşte untul într-un castron, apoi amestecă cele două ingrediente cu mixerul. Presează aluatul de biscuiţi în tava pentru tartă şi asigură-te […]

Omuleţ de zăpadă

1. Se bat gălbenuşurile cu 200 g zahăr şi 5 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi treptat făina cernută cu praful de copt. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul bine încins, […]

Cub de zăpadă

1. Stafidele se înmoaie în rom un sfert de oră. Fructele confiate se taie cubuleţe mici şi se amestecă cu stafidele şi ornamentele cu gust de ciocolată. 2. Biscuiţii se dau prin maşina de tocat. Untul se freacă bine cu o lingură, să se înmoaie, şi se amestecă cu biscuiţii mărunţiţi. Se adaugă stafidele, fructele […]

Fondant de ciocolată după rețeta lui Gordon Ramsay

Cel mai bun fondant de ciocolată după o rețetă simplă propusă de Chef Gordon Ramsay. Se face într-o oră și este delicios. 1. Mai întâi, se pregătesc recipientele. Cu mișcări de jos în sus, folosind o pensulă, se întinde un strat de unt topit pe interiorul formelor. Se lasă un pic la frigider, apoi se mai […]

Posset de lămâie cu 4 ingrediente

Învaţă să faci un desert rapid, simplu, după o reţetă cu doar 4 ingrediente. Vezi cum se face un posset de lămâie fără cuptor şi fără multe ingrediente. Mod de preparare: Încinge smântâna pentru gătit şi zahărul într-o tigaie medie adâncă. Amestecă continuu, pentru a topi tot zahărul şi fierbe circa 5 minute la foc […]

Prăjitură de ciocolată cu biscuiţi

Această prăjitură de ciocolată cu blat din biscuiţi de face foarte uşor şi nu necesită coacere. Iată o reţetă simplă care va fi pe placul tuturor! 1.   Pentru blat, se mărunţesc biscuiţii şi se amestecă cu untul topit. 2.   Se pune amestecul într-o tavă cu pereţi înalţi și se presează bine de tot. 3.   Ciocolata […]

Friptură de porc cu bere

Friptura de porc capătă un gust special atunci când adaugi bere. Iată cum poţi cea mai bună friptură la cuptor după o reţetă simplă! 1. Într-un vas, se topeşte untul şi se pun două cepe tăiate, peştişori şi usturoiul. Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea şi se lasă pe foc circa 10 […]

Tort Napoleon

Învaţă să prepai acest tort franţuzesc şi rusesc în egală măsură. Vezi cum se prepară tortul Napoleon, duă o reţetă simplă şi rapidă. Mod de preparare: Amestecă făina cu untul. Separat, amestecă apa cu oul, sucul de lămâie şi sarea. Amestecă cele două compoziţii şi împarte în 7 bile de aluat, pe care le bagi […]

Tort Catifea Roşie cu glazură

Învaţă să prepari un tort spectaculos numit Catifea Roşie, aromat, simplu de făcut şi glazurat ca pentru ocazii festive. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Unge cu ulei şi tapetează cu hârtie de copt o tavă pentru tort. Într-un castron mediu, amestecă făina, praful de copt şi sarea. Separat, amestecă […]

Tort krantz ca la cofetărie

Învaţă să prepari un tort krantz ca la cofetărie, cu nuci şi cremă delicioasă. Mod de preparare: Pentru blat, bateţi albuşurile cu zahărul, până devin spumă, apoi adăugaţi gălbenuşurile treptat, urmate de nuci şi făină. Se toarnă aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu, 180 de grade […]