Tort mascotă

Învaţă şi tu să prepari un tort mascotă aşa cum mâncai în copilărie la cofetăria cea bună. Vei impresiona invitaţii şi nostalgicii deopotrivă cu crema uşoară de ciocolată şi crusta delicioasă. Mod de preparare: Topim ciocolata pentru glazură pe baie de aburi, apoi ungem o formă de tort, cât mai uniform şi dăm forma la […]

Tort fantezie de portocale

Tort fantezie de portocale perfect pentru sărbătorile din familie. Vezi o reţetă foarte simplă! 1.   Pentru blat, se topeşte untul şi se sfărâ­mă biscuiţii în blender. Apoi se amestecă untul cu biscuiţii, se adaugă siropul de agave şi blatul e gata. Compoziţia astfel rezultată se întinde şi se presează pe fundul unei tăvi de tort […]

Tort cu marțipan

Un tort cu marţipan cu un gust delicios pe măsura aspectului. O reţetă medie ca dificultate, care merită tot efortul. 1.   Pentru aluat, se amestecă untul cu za­hărul pentru a obţine un amestec cremos în care se adaugă ouăle şi se amestecă. 2.   Se adaugă făina amestecată în prea­labil cu gemul, praful de copt și […]

Tort regal cu fructe

 Tort regal cu fructe perfect pentru ocazii speciale, dar şi pentru mesele înfamilie. Iată o reţetă simplă: 1.   Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, adăugând din când în când câte o lingu­ră de apă, până se obţine o compoziţie ca de maioneză. 2.   Separat, se amestecă făina cu praful de copt, făina de migdale şi nuca […]

Tort de ciocolată însiropat

Tort de ciocolată însiropat cu blat pufos care arată spectaculos şi se face uşor. Iată reţeta! 1. Pentru blat: se bat albuşurile spumă cu zahărul, după care se adaugă apa şi găl¬benuşurile. Se încorporează apoi cacaua şi făina cu praful de copt. Se toarnă com¬poziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă […]

Prajitură cu foi şi cremă

Prajitură cu foi şi cremă foarte gustoasă, perfectă pentru ocazii speciale şi nu numai. Iată reţeta! 1. Se prepară prima foaie: se amestecă bine toate ingredientele, iar compoziţia rezultată se împarte în două. Se întind două foi, care se coc la foc mic, aproximativ 30 de minute. 2. Între timp, se prepară şi aluatul pentru […]

Turnulețe cu biscuiți

De ce să mergi până la cofetărie, când poți face în casă un desert mai bun și chiar mai sănătos? Iată rețeta pentru turnulețe cu biscuiți: 1. Pentru blatul doi, se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin o cremă spumoasă. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se pun peste crema de gălbenuş. Se adaugă […]

Prăjitură cu cremă fondant

Învaţă să prepari o prăjitură cu cremă fondant care se topeşte în gură. Mod de preparare: 1. Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce se obţine un amestec spumos. Se adaugă făina cernută cu amidonul şi se amestecă. Se bat albuşurile cu un praf de sare şi se adaugă cu grijă în amestecul […]

Budincă festivă

Învaţă să prepari o budincă festivă pentru acele ocazii speciale în familie. Mod de preparare: 1. Pentru budinca de vanilie se pun la înmuiat în apă rece foile de gelatină. Pastaia de vanilie se taie în două si se răzuie seminţele. 2. Se amesteca frisca lichidă cu vanilia şi zaharul şi se pun la foc […]

Tort rotit

Tort rotit cu două blaturi delicioase şi cremă cu nucă. O reţetă simplă şi spectaculoasă pe care trebuie să o încerci. 1. Pentru blatul I, se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă bine cu uleiul, ca la maioneză, şi apoi cu praful de copt. Se lasă deoparte. Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă apoi […]