Iti plac ouale fierte si in restul anului, nu doar de Paste, dar nu stii exact cat trebuie sa le fierbi incat sa iasa pe placul tau? Ei bine, daca ouale fierte cleioase sunt pe placul tau, mai jos vei afla o metoda sigura cu care le obtii la fel de bune de fiecare data.
Galbenusul oualor cleioase isi mentine forma, dar nu este intarit complet si nici nu risca sa se inverzeasca, cum se intampla in cazul oualor fierte prea mult timp.

Metoda ideala pentru a pregati oua fierte perfect

  1. Pune apa intr-o cratita (cam ~1 cm inaltime) si da cratita la foc mare. Cand apa incepe sa fiarba, pune ouale pe care doresti sa le fierbi in apa, cu mare grija sa nu se sparga.
  2. Pune capacul peste cratita, regleaza focul pe mediu si las-o ca atare pentru 9 min.
  3. Imediat ce timpul de preparare a trecut, clateste de cateva ori ouale cu apa cat mai rece, pentru a opri procesarea termica. Lasa ouale in cratita in apa pana cand se racesc, apoi serveste-le.

Motivul pentru care durata de preparare este putin mai lunga este cantitatea de apa mai mica. Folosind mult mai putina apa, practic ouale nu fierb in adevaratul sens al cuvantului, ci sunt preparate la abur.

Citeste si:

Cum gatesti la abur folosind hartie de copt

Cum prepari un ou posat

Diferenta dintre ouale albe si cele maronii