Supa cu galuste este preferata multor persoane, insa nu toate gospodinele reusesc sa o prepare, din cauza galustelor care ies uneori tari ca piatra. Insa, daca respecti sfaturile de mai jos, poti avea de fiecare data galuste pufoase.

Pentru o supa de 4 litri ai nevoie de:

  • un ou
  • 6 linguri gris
  • un praf sare
  • un varf de cutit praf de copt
  • o lingurita ulei

1. Se sparge oul intr-un castronel, se adauga sarea si se bate bine cu furculita. Se adauga treptat grisul. Cand se obtine o compozitie nici prea tare, dar nici prea moale, se adauga praful de copt, se amesteca si apoi se toarna si uleiul. Se omogenizeaza si se lasa 5 minute deoparte amestecul, sa se odihneasca, cum se spune in popor.

2. Se potriveste temperatura supei, astfel incat aceasta sa nu clocoteasca, ci doar sa fiarba mocnit si se incepe punerea galustelor in zeama de supa cu ajutorul unei lingurite. Inainte de prima utilizare inmuiati lingurita in grasimea din supa, astfel incat sa se creeze o pelicula ce va ajuta compozitia de galuste sa se desprinda usor.

Citeste si:

7 sfaturi pentru eclere reusite

Clatite rapide si usoare: Cea mai buna metoda

Trucuri pentru o pizza reusita

din aceeasi categorie
160 minute
6 portii
Mediu