Sigur stii expresia “apa plata cu lamaie”. Ce probabil nu stiai, e ca e foarte sanatos sa o bei, chiar daca nu esti model si nici nu vrei sa fii. Mai jos vei gasi 10 beneficii pe care consumul apei cu suc de lamaie le aduce corpului, cu mentiunea ca nu ar trebui sa consumi prea des daca suferi de hiperaciditate gastrica.

1. Intareste sistemul imunitar

Sucul de lamaie contine multa vitamina C, care iti intareste sistemul imunitar. Consuma apa cu lamaie mai ales in perioadele stresante, deoarece din pricina stresului nivelul de vitamina C din corp scade.

2. Este o sursa excelenta de potasiu

Datorita continutul mare de potasiu, lamaile sunt un ajutor de incredere in mentinerea sanatatii inimii si a sistemului nervos.

3. Ajuta digestia

Sucul de lamaie amestecat cu apa ajuta digestia, deoarece elimina toxinele din stomac. Totodata, e de mare ajutor in tratarea simptomelor indigestiei, precum greata, arsurile la stomac si balonarea.

4. Sustine buna functionare a ficatului

Prin eliminarea toxinelor din corp, apa cu lamaie ajuta la buna functionare a ficatului.

5. Iti improspateaza respiratia

Sucul de lamaie e de ajutor in cazul durerilor de dinti sau a gingivitei. Cu toate acestea, fiind acid, afecteaza smaltul dintilor. Prin urmare, nu te spala pe dinti dupa ce bei apa cu lamaie. E de preferat sa ii cureti inainte.

6. Mentine pielea frumoasa

Antioxidantii din lamaie diminueaza petele rosii si ridurile. In plus, sucul de lamaie poate fi pus si pe cicatrici sau pete de batranete, pentru a le deschide la culoare. Datorita efectului detoxifiant, apa cu lamaie iti va mentine si pielea iluminata.

7. Te ajuta sa pierzi din greutate

Multumita pectinei pe care lamaie o contine, intarzie aparitia senzatiei de foame si astfel te poate ajuta sa pierzi din kilogramele in plus.

8. Reduce inflamatiile

Bauta constant, apa cu lamaie diminueaza cantitatea de acid din corp si reduce inflamatiile. In plus, eliminand acidul uric din articulatii, va imbunatati sanatatea acestora.

9. Iti da un plus de energie

Sucul de lamaie iti da un plus de energie inca de cand ajunge in sistemul digestiv. Totodata, poate diminua depresia si anxietatea. Chiar si mirosirea unei lamai ajuta la calmarea sistemului nervos.

10. Ajuta la prevenirea infectiilor virale

Consumul de apa cu lamaie e unul din cele la indemana moduri in care poti preveni infectiile virale si iti poti calma gatul, in cazulul iritatiei. Totodata, sustinand sistemul imunitar, sucul de lamaie baut cu apa iti poate ajuta organismul sa lupte cu infectiile.

Citeste si:

8 beneficii ale telinei

De ce e bine sa mananci o banana pe zi

10 beneficii ale consumului de rodie