La debutul sezonului estival, un nou desert își reia locul în topul preferințelor celor mici și celor mari deopotrivă: este vorba despre cremoasa înghețată, disponibilă astăzi într-o mulțime de arome. 

Știai că însuși Alexandru cel Mare se delecta cu acest desert răcoritor, obținut pe atunci din gheață peste care se adăuga miere sau nectar? Ei bine, în zilele noastre oferta este mult mai variată, iar concurența este acerbă între brandurile care ne răsfață cu rețete care mai de care mai savuroase! Dacă nu știi ce să alegi, descoperă top 5 cele mai bune branduri de înghețată din lume!

  1. Haagen-Dazs

Înghețata Haagen-Dazs este produsă cu pasiune din anii 1960. Fondatorul companiei este Reuben Mattus, cel care a reușit să facă poate cea mai bună înghețată din lume folosind ingrediente de înaltă calitate, atent selectate. Acesta spunea că atunci când servești un desert, trebuie să te bucuri de o experiență reală și complexă și nu doar să-ți satisfaci pofta de ”ceva dulce”. 

În prezent, înghețata Haagen-Dazs este una dintre cele mai bine vândute deserturi din lume, fiind de altfel și cea cu cea mai lungă tradiție din topul nostru de astăzi. Printre specialitățile brandului, pe care îți recomandăm și ție să le încerci, se numără cafeaua, ciocolata și vanilia.

  1. Carte d’Or

Brandul Carte d’Or a luat naștere în 1978, la Paris, un oraș de altfel renumit pentru înalta clasă culinară. Încă de la început, acest producător a pus accentul pe aromele naturale și ingredientele de înaltă calitate, două dintre atuurile care au propulsat desertul delicios pe culmile succesului. În prezent, acest brand ocupă prima poziție în rândul mărcilor premium de înghețate din Marea Britanie, dar se bucură de o mare popularitate și la nivel internațional. Sortimentele Carte d’Or se consumă ca atare, însă sunt ideale și pentru a acompania diverse deserturi. 

  1. Magnum 

Magnum a fost un produs care se adresa, inițial, publicului adult, dovadă fiind și spoturile publicitare de la aceea vreme, care promovau o anumită senzualitate și plăcere în servirea înghețatei. George Clooney și modelul spaniol Jana Perez sunt doar două dintre figurile emblematice care s-au asociat cu această înghețată. Magnum se poziționează drept un produs original și totodată simplu, deoarece sortimentele brandului nu sunt foarte diverse. Dacă îți dorești să te delectezi cu o înghețată cremoasă de vanilie sau de cacao, învelită în ciocolată crocantă și simplu de consumat oriunde datorită modului de ambalare (”pe băț”), atunci alege Magnum!

  1. Cornetto

Te numeri printre fanii înghețatei la cornet? Cu siguranță ai auzit de Cornetto, un brand pe care îl preferă mulți dintre cei mai prestigioși oameni ai tuturor timpurilor. Lionel Messi sau Bradley Cooper au fost surprinși în fotografii în timp ce se delectau cu acest desert care-ți lasă gura apă! În comparație cu alte branduri din aceeași nișă, compania despre care vorbim se remarcă prin produsele cu design aparte, care-ți vor capta fără îndoială atenție la următoarea vizită la supermarket!

  1. Ben and Jerry’s

Cu toate că acum brandul se bucură de un succes răsunător, începuturile sale au fost destul de umile, am putea spune. După ce au făcut un curs prin corespondență despre înghețată și după ce au investiv 12.000 mii de dolari (dintre care, 4.00 erau împrumutați!), Ben și Jerry își deschid primul magazin într-o benzinărie din Vermont. Un an mai târziu, în 1979, cei doi celebrează aniversarea afacerii lor de Ziua Copiilor,  oferind înghețată gratuită micuților prezenți. Convinge-te și tu de aroma acestei înghețate descoperind sortimentele disponibile în magazine!

Sursa foto: unsplash.com