Prăjitură de ciocolată și căpșuni

Cuptorul se preîncălzește la 1800C. Căpşunile mari se taie jumătăți (cele mici rămân întregi), se tăvălesc prin zahăr și se lasă la temperatura camerei jumătate de oră, ca să-și lase zeama. Untul și ciocolata se topesc la baie de abur sau, vara, la temperatura camerei. Se înglobează pe rând praful de cacao, miezul de nucă, […]

Tort de ciocolată cu căpşuni

Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi vanilia. Se încorporează gălbenuşurile şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută. Se amestecă şi se toarnă în forma de tort, tapetată cu hârtie pentru copt. Se coace la foc mediu. Pentru cremă, într-o cratiţă de un litru, se pun gălbenuşurile frecate cu un […]

Tartă cu mandarine

Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul până când se obţine o pastă omogenă. Se adaugă apa şi se încorporează, treptat, făina, în care s-a amestecat praful de copt. La sfârşit, se adaugă albuşurile şi se dă coca la frigider timp de 30 de minute. Se tapetează forma de tartă cu hârtie de copt, se întinde aluatul […]

Prăjitură cu banane

Se freacă untul cu zahărul, până când se formează o spumă. Se adaugă oul, sarea, bicarbonatul dizolvat în lapte şi se amestecă bine. Se înglobează apoi în acest amestec făina şi se frământă un aluat consistent. Se dă coca la frigider aproximativ 40 de minute, apoi se întinde o foaie subţire de patru-cinci milimetri. În […]

Tort exotic de clătite

Se pune făina într-un vas, se face o adâncitură în mijlocul ei şi se sparg ouăle înăuntru. Se adaugă uleiul, sarea şi un pic de lapte. Se amestecă bine până se omogenizează, după care se adaugă restul de lapte, până ce va căpăta o consistenţă lichidă. Se pune în tigaie o linguriţă de ulei, se […]

Tort mousse de ciocolată

Se separă gălbenuşurile de albuşuri şi se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat până se obţine o cremă groasă. Se freacă untul spumă cu o lingură de lapte fierbinte şi se pune în compoziţia de gălbenuşuri. În aceeaşi compoziţie, se pune şi ciocolata topită, apa, făina şi cacaua. Se amestecă bine, după care […]

Minigogoşi cu cremă de vanilie

Se pune uleiul cu apa la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă treptat făina, amestecându- se bine până se desprinde aluatul de pe marginea cratiţei. Se lasă la răcit şi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând continuu până se omogenizează. Se tapetează o tavă cu unt şi făină. Se ia cu linguriţa din […]

Desert cu brânză dulce

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele şi se frământă bine, până se formează o cocă nelipicioasă. Se înveleşte cu o folie şi se pune în frigider o oră. Se preîncălzeşte cuptorul. Se întinde o foaie de aluat şi se pune pe tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor aproximativ 7 minute. Între […]

Tort “Amadeus”

Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la sfârşit, cacaua şi făina cernute. Se toarnă compoziţia de blat în forma tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace la foc potrivit aproximativ 40 de minute. […]

Pricomigdale

Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi se bat în continuare. Pentru a obţine o compoziţie consistentă de bezea, se bat cu mixerul aproximativ 40 de minute. Între timp, nucile coapte se macină şi se adaugă în compoziţia de bezea. Se amestecă uşor până se omogenizează. Se încălzeşte cuptorul în […]

155 din 157«...1020...154155156...»