Tort de îngheţată cu fructe confiate

1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu untul şi, în ploaie, făina cernută cu amidonul. 2. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi se coace în cuptorul încins 7-8 minute. Se răs-toarnă blatul, se îndepărtează hârtia de copt, se taie în trei fâşii […]

Tiramisu pas cu pas

1. Se face cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. 2. Se separă gălbenuşurile de albuşuri în două vase. Se pune zahărul peste gălbenuşuri. 3. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul. 4. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul circa 2 minute, până ce zahărul […]

Deliciu de primăvară

1. Pentru crustă (blatul de la baza tortului), se amestecă toate ingredientele, până se obţine un aluat omogen. Se înveleşte în folie de plastic şi se dă la frigider o jumătate de oră. Apoi se întinde o foaie care se coace pe spatele formei de tort, la foc mic, circa 20 de minute. 2. Compotul […]

Favoritul copiilor

1. Gelatina se lasă la înmuiat în apă rece, iar fructele tăiate cubuleţe se pun într-un castron, se presară cu o lingură de zahăr pudră şi se stro­pesc cu lichior. Pentru ornat se pun deoparte câteva felii de kiwi şi de portocale. 2. Iaurtul, zahărul şi gălbenuşurile se bat bine, până se topeşte zahărul. Se […]

Tort de ciocolată cu portocale

1. Gălbenuşurile se freacă cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă şi, când se întăreşte, se adaugă şi restul zahărului şi se bate în continuare, până se întăreşte de tot. Se toarnă peste gălbenuşuri şi se amestecă cu o lingură de lemn. Făina şi amidonul se cern dea­supra […]

Tort fantezie

1. Gălbenuşurile se freacă cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă şi, când se întăreşte, se adaugă şi restul zahărului şi se bate în con­tinuare. Se adaugă peste gălbenuşuri şi se amestecă cu o lingură de lemn. Făina, cacaua şi amidonul se cern deasupra compoziţiei, apoi se amestecă. […]

Banana Split

1. Pentru prepararea blatului se bat foarte bine ouăle cu zahărul, până se obţine o compoziţie foarte spumoasă. Se încorporează uşor cacaua, bicarbonatul, stins cu puţin oţet, şi făina.2. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, apoi se dă la cuptor, la foc potrivit, 25 minute. Când e gata, se […]

Aroma di Cuba

1. Blatul se face prin prepararea unui sirop din apă şi zahăr, nu foarte legat. După ce se ră-coreşte puţin, se adaugă esenţa de rom şi nuca măcinată. Se pun apoi cacaua, gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă tare, ca la bezea. 2. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, bine unsă cu unt, se pune […]

Fagure regal

1. Pentru aluat, într-un bol se pun făina, zahărul şi sarea şi se amestecă bine.  Se adaugă untul şi margarina şi se frământă până se obţine un amestec nisipos.  Treptat, se adaugă apa foarte rece, până ce aluatul se desprinde de pe pereţii vasului. Se pune apoi într-o folie şi se dă la frigider o […]

Băscuţe cu iaurt şi gem

1. Se amestecă 100 ml de lapte călduţ cu o linguriţă de zahăr şi cu drojdia de bere şi se lasă într-un loc cald, la dospit, 30 de minute. 2. Se cerne făina într-un castron, se adaugă drojdia crescută, zahărul rămas dizolvat în restul de lapte călduţ, gălbenuşurile bătute cu sare şi untul înmuiat. Se […]