Negresă glazurată cu mascarpone

Negresă cu glazură din mascarpone – o prăjitură specială, care se face uşor şi are un gust de vis. Trebuie să încerci reţeta. 1.   Se pregăteşte ciocolata. Se taie cubuleţe şi se topeşte la baie de aburi. Se lasă să se răcorească la temperatura camerei. 2.   Se freacă untul cu zahărul, cu un praf de […]

Clătite cu brânză dulce

1. Se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Când se obţine un aluat omogen se subţiază cu restul de lapte, rom şi apa minerală. Aluatul obţinut se lasă 10-15 minute deoparte, să se odihnească. 2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se pasează brânza dulce […]

Tort cu gem şi făină de migdale

Tortul cu gem şi făină de migdale nu este cel mai simplu tort, dar cu siguranţă e unul din cele mai bune. Încerci reţeta? 1.    Pentru blat, se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, se amesteca si apoi se pun faina, faina de migdale, praful de copt, bicarbonatul, iaurtul, vanilia si sarea. 2.    Aluatul […]

Pavlova

Pavlova este una din cele mai cunoscute prăjituri şi, chiar dacă nu e uşor de făcut, trebuie să o încerci măcar o dată. Vezi reţeta! 1.    Se începe baterea albusurilor adaugând zaharul treptat pâna se formeaza o spuma ferma, apoi se pune cacaua. 2.    În tava mare de aragaz tapetata cu hârtie de copt se […]

Bezea cu fructe si ciocolata

Bezeaua cu fructe şi ciocolată nu este uşor de făcut, dar merită tot efortul. Iată o reţetă uşor de urmat! 1.    Pentru bezea, apa si zaharul se pun pe foc pentru a le transforma în sirop si, în paralel, se bat albusurile spuma. 2.    Când albusurile s-au semitransformat în spuma, se micsoreaza viteza mixerului, se […]

Cum faci eugenii în casă

Învaţă să faci biscuiţii tăi preferaţi din copilărie în casă, cu puţine ingrediente. Vezi cum se fac eugenii în casă. Mod de preparare: Se cerne făina într-un bol și se adaugă untul moale, gălbenușurile, sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilat, făina cernută și migdalele măcinate. Se amestecă ușor cu o lingură și dacă aluatul este […]

Bounty din 3 ingrediente

Învaţă să prepari batoane de ciocolată cu cocos tip Bounty din numai 3 ingrediente. Mod de preparare: Amestecă nuca de cocos cu laptele condensat îndulcit într-un castron. Formează cu mâinile curate batoane de pastă de cocos lipicioasă. Tapetează o tavă mare cu hârtie de copt şi aşează batoanele de cocos pe hârtie. Dă batoanele la […]

Prăjitura şireată

Învaţă să prepari o prăjitură şireată, care se separă în mod misterios şi arată spectaculos la sfârşit, după ce o scoţi din cuptor. Mod de preparare: Frecaţi untul moale cu 150 grame din zahăr, până devine spumos. Adăugaţi treptat gălbenuşurile, apoi făina, laptele, Bateţi albuşurile cu restul de zahăr, zahărul vanilat şi esenţa de rom. […]

Prăjitura magică

Învaţă să prepari o prăjitură magică, uşoară şi rapidă, cu lapte sănătos. Se numește așa pentru că nu trebuie decât să amesteci 7 ingrediente, iar in scurt timp ai o prăjitură ”adevărată”. În cuptor, acest aluat special formează trei straturi cu texturi și aspecte diferite, astfel că nu mai trebuie să prepari separat blatul, umplutura […]

Gogoşi rapide fără dospit

Învaţă să faci nişte gogoşi rapide, fără dospit, pentru tine şi familia ta. Mod de preparare: Amestecaţi bine într-un castron ouăle cu iaurt, esenţa de rom, zeama de la o lămâie, zaharul şi sarea. Amestecaţi separat praful de copt cu făina. Înglobaţi făina în aluatul umed şi amestecaţi bine, până la omogenizare. Într-o cratiţă sau […]