Bezele cu piure de castane

Învaţă să prepari nişte bezele cu piure de castane delicioase.   Mod de preparare: 1. Se mixează albuşurile la temperatura camerei întâi cu un praf de sare şi, din momentul în care începe să se formeze spuma, se pune zahărul, puţin câte puţin.   2. În tava tapetată cu hârtie de copt se pun 20 […]

Sirop de vişine nefiert

Un sirop de vişine foarte bun, care nu necesită fierbere, deci se face foarte uşor. Iată reţeta. 1. Fructele uşor zdrobite se pun într-un borcan mare de 5 litri. Se presară cu sarea de lămâie şi se toarnă un litru de apă rece. Se amestecă şi se lasă aşa până a doua zi. 2. A […]

Vişine în sirop

Vişine în sirop delicioase, un compot gustos pe care trebuie să-l ai în casă. 1. Într-o cratiţă se pun la fiert apa şi zahărul şi, când dă în clocot, se trage oala de pe foc şi se pun fructele spălate şi curăţate de sâmburi. 2. Se lasă aşa de pe o zi pe alta şi […]

Negresă cu fructe

Negresă cu fructe delicioasă, o combinaţie plăcută de ciocolată şi fructe acrişoare. Reţeta e foarte simplă. 1. Ciocolata ruptă bucăţi şi untul se topesc şi se amestecă bine. Ouăle se mixează cu zahărul, se adaugă făina, cacaua şi praful de copt. Apoi se adaugă smântâna, ciocolata şi untul topite. 2. În tava de cuptor tapetată […]

Tartă bogată

O tartă bogată cu gust deosebit, care se face foarte uşor. Iată reţeta. 1. Pentru aluat, se amestcă făina şi untul foarte rece tăiat bucăţele. După ce se frământă amestecul cu degetele şi se obţine un amestec nisipos, se adaugă oul, un praf de sare, zahărul, coaja de portocală şi două linguri cu lapte. Se […]

Prăjitură cu brânză şi caise

Prăjitură cu brînză şi caise, o combinaţie foarte gustoasă, după o reţetă simplă. 1. Într-o tigaie pe foc, se pune lingura de zahăr şi când începe să se topească se adaugă caisele rupte în două. Se lasă 5 minute pe foc şi se dau deoparte. 2. Se topeşte untul şi se lasă deoparte. Brânza se […]

Spumă de cocos

O spumă de cocos simplă şi delicioasă pe care trebuie să o încerci. Vezi reţeta! 1. Se pun foile de gelatină în apă rece pentru 10 minute şi, între timp, se pun pe foc laptele de cocos, zahărul şi fulgii. 2. După ce laptele s-a încălzit, se trage vasul de pe foc, se adaugă gelatina […]

Tartă cu cremă de banane şi jeleu de portocale

O tartă cu cremă de banane foarte gustoasă. Jeleul de portocale îi dă un gust deosebit! Vezi reţeta! 1. Pentru blat, se separă albuşurile şi se bat cu un praf de sare până se întăresc. Se adaugă zahărul şi se bat în continuare până capătă o consistenţă groasă. Se adaugă gălbenuşurile amestecate cu ule­iul, se […]

Tartă cu lămâie verde

O tartă cu lămâie delicioasă, după o reţetă simplă. E foarte uşoară şi răcoroasă. Vezi reţeta! 1.    Se mărunţesc biscuiţii şi apoi se amestecă bine cu untul topit. Cu amestecul rezultat se tapetează o tavă cu diametrul de 22 cm şi se dă la copt pentru 10 minute. Se scoate şi se lasă la răcit. […]

Tartă cu fructe

Încearcă o tartă cu multe fructe, absolut delicioasă. Reţeta aici e foarte simplă! 1.    Se taie untul cubuleţe şi se mixează cu zahărul şi cu gălbenuşul. Peste ele se pune laptele călduţ, coaja de la o lămâie şi zahărul vanilat. Se încorporează treptat şi făina şi se amestecă uşor 2-3 minute. 2.    Aluatul obținut se […]