Macaroane cu brânză

Învață să faci această rețetă clasică de macaroane cu brânză la cuptor, care poate fi preparată atât în variantă dulce, cu stafide, cât și sărată, cu mărar. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Se pune apă la fiert într-o oală mare cu un praf de sare. Se fierb macaroanele […]

Usturoi copt

Dacă aveai impresia că usturoiul este prea iute pentru tine, sau dacă aroma puternică nu te atrage și vrei să poți săruta pe cineva măcar a doua zi după o masă cu usturoi, încearcă varianta coaptă. Mod de preparare: Usturoiul copt are o altă compoziție chimică decât cel crud și nu numai aroma este mai […]

Shakshuka

Învaţă cum să prepari această mâncare săţioasă şi delicioasă cu ouă proaspete în timp record. Shakshuka este un fel de mâncare din Africa de Nord şi înseamnă „amestec” în limba arabă. Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie mare, pe foc mediu. Se adaugă ceapa şi ardeii graşi şi se călesc circa 20 de […]

Pâine de casă cu usturoi şi brânză

Învaţă să prepari chiar tu o pâinică de casă cu usturoi, unt şi brânză delicioasă, pe care o poţi consuma ca atare, sau alături de mâncarea preferată. Mod de preparare: Într-un castron mare, amestecă apa, mierea şi drojdia şi lasă 5 minute să se activeze. Adaugă sarea şi făina treptat şi frământă bine, apoi lasă […]

Pui cu glazură de muştar şi miere

Învaţă să prepari nişte pulpe de pui cu o glazură deosebită, crocantă şi aromată, din miere şi muştar franţuzesc. Vezi reţeta simplă cu care vei vrăji toţi invitaţii, mai ales dacă serveşti alături de orez sau legume. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu. Amestecă într-un castron mic sosul de soia, […]

Carne de vită bolognese coaptă în dovleac

Carnea de vita în dovleac este delicioasă! Învaţă cum să prepari această reţetă inedită şi interesantă, care arată spectaculos, are un gust deosebit şi cu care vei impresiona pe toată lumea. Are câte puţin din sarmalele româneşti şi pastele bolognese italieneşti, totul într-o aromă de dovleac tomantic. Toacă ceapa şi căleşte-o în 2 linguri de […]

Cartofi copți cu bacon

Acești cartofi copți cu bacon se fac în numai 1 oră și sunt absolut delicioși. O cină perfectă pentru toată familia, după o rețetă rapidă. 1. Se taie cartofii în felii cât se poate de subțiri, fără a merge cu cuțitul până jos. 2. Apoi se pun în tavă, pe hârtie de copt și printre […]

Rețeta de musca a lui Teo Trandafir

Această musaca este una din rețetele de suflet ale lui Teo Trandafir, după cum a declarat vedeta pentru ”Libertatea pentru femei”. Să vedem rețeta! 1. Fac din cartofi un piure mai dens. 2. Separat, fierb carnea tocată mărunt cu sosul de roşii (făcut în blender din două roşii) până scade bine, împreună cu legumele care vă […]

Frigărui din cartofi

Frigărui din cartofi simple și rapide, gata în numai 30 de minute, din puține ingrediente. Iată rețeta. 1. Cartofii se spală foarte bine şi se fierb în apă clocotită cu sare numai pentru 10 minute. 2. Între timp, beţele de frigărui, dacă sunt din lemn, se pun la înmuiat în apă caldă. Baconul se taie felii. 3. Se înşiră […]

Ciulama de ciuperci champignon

Ciulamaua de ciuperci se face repede și este ieftină – numai 5,75 lei pentru o porție. Încearcă această rețetă simplă! 1. Ciupercile se curăţă, se taie mărunt şi se pun într-o tigaie cu 100 g unt. Se presară cu sare şi se lasă pe foc să-şi lase zeama şi să se fiarbă. 2. Între timp, restul untului […]