Miel umplut

1. Ficatul se fierbe, se lasă să se răcească şi se taie în bucăţele. Morcovul se spală şi se fierbe separat. Stafidele se spală cu apă călduţă, se curăţă şi se lasă să se usuce. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte ceapa tocată mărunt.Se ia de pe foc, se lasă să se răcească puţin […]

Friptură de miel cu ciuperci, în aluat

1. Se frământă un aluat din făină, drojdia înmuiată în apă călduţă, sare, zahăr, unt şi piper. Se acoperă şi se lasă la dospit, 30 de minute. 2. Ciupercile se curăţă, se taie mărunt şi se călesc cu o lingură de unt, până se evaporă toată apa pe care o lasă în tigaie. Se ia […]

Cotlet de miel cu legume

1. Carnea se spală şi se freacă cu piper. Se prăjeşte 5 minute în ulei, apoi se dă cu sare şi se pune în cup­torul încins, 10 minute. Se scoate din cuptor, se unge cu muştar şi se mai coace 10-15 minute. Se scoate din cuptor, se acoperă cu folie de alumi­niu şi se lasă […]

Drob de miel în paşi

1.Organele şi carnea de miel se spală în apă rece. Se curăţă de pieliţe şi se taie în bucăţi. Se ţin pentru un sfert de oră în apă rece, în care se pun două linguri de oţet şi o ceapă tăiată în sfer­turi. Se trec bucăţile de carne într-o oală cu apă rece şi se […]

Tort cu legume

1. Se ia o tavă (formă pentru prăjituri), se unge cu ulei sau unt şi se tapetează cu hârtie de copt. Se fierb macaroanele în apă sărată şi se pun deoparte. 2. Vinetele se taie în felii subţiri, se aşază una lângă alta şi se sărează, iar apoi se lasă la scurs 20 de minute. […]

Turnuleţe apetisante

1. Preîncălziţi cuptorul. Vinetele se spală, se curăţă şi se taie felii. 2. Rondelele de vinete se pun în tava de la cuptor, tapetată în preala­bil cu folie de aluminiu. 3. Se presară deasupra sare şi piper, după gust, şi se stropesc cu puţin ulei de măsline. Se lasă la cuptor 15 minute. 4. Roşiile […]

Supă mozaic

1. Roşiile se taie felii subţiri şi se pun la fiert în jumătate de litru de apă. Când se fierb bine, se trec prin sită, se separă seminţele şi pieliţele. Separat se fierb morcovul, pătrunje­lul şi ceapa tocate mărunt. 2. După ce au fiert, se strecoară legumele şi se păstrează zeama, adaugându-se sucul de roşii, […]

Chifteluţe cu sos tomat

1. Se rumeneşte usturoiul în ulei şi se fierbe apoi în sucul de roşii. Se adaugă sarea, piperul şi dafinul. Între timp se amestecă oul bătut, pătrunjelul, parme­zanul şi carnea tocată şi se fac chiftelele rotunde. 2. Se pun chifteluţele în sosul de roşii şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Dacă sosul de […]

Tartă mediteraneană

1. Derulează una din foile de aluat într-o tavă pentru tartă, păstrând şi hârtia pe care era lipit aluatul. 2. Încălzeşte cuptorul, unge marginile aluatului din tavă cu gălbenuş bătut şi coace-l aproape 20 de minute. 3. Spală roşiile şi căleşte-le în tigaie amestecând uşor, să nu crape. Se adaugă sare şi piper după gust. […]

Copănele în sos de vin

1. Se spală pulpele în apă călduţă şi se pun la scurs pe un prosop de hârtie. După ce s-a scurs, se condimen­tează fiecare bucată cu sare şi piper şi se tăvăleşte în făină albă. 2. Într-o tigaie, se topeşte untul şi se adaugă pulpele. Se lasă să se prăjească bine pe toate părţile. 3. […]