Drob de miel în paşi
1.Organele şi carnea de miel se spală în apă rece. Se curăţă de pieliţe şi se taie în bucăţi. Se ţin pentru un sfert de oră în apă rece, în care se pun două linguri de oţet şi o ceapă tăiată în sferturi. Se trec bucăţile de carne într-o oală cu apă rece şi se fierb fără sare, la foc mic, jumătate de oră. Se aruncă apa şi se lasă să se răcească. Organele fierte se taie cubuleţe, iar carnea fiartă se dă prin maşina de tocat. La sfârşit se toacă şi chifla înmuiată în lapte, apoi se adaugă cele două ouă crude, un praf de sare şi se amestecă.
2.Ceapa, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul, toate spălate şi curăţate, se taie mărunt şi se adaugă peste restul compoziţiei. Se condimentează cu sare şi piper. Dacă această compoziţie nu se leagă bine, se mai adaugă un ou crud. Ouăle fierte se pun în mijlocul amestecului şi se rulează.
3.Prapurele se spală bine şi se înveleşte cu el drobul. Se pune într-o tavă unsă cu ulei sau într-o cratiţă, pe un strat de legume (morcovul şi ţelina tăiate cubuleţe). Se coace 45-50 de minute, până se rumeneşte frumos. Se răstoarnă pe un fund de lemn şi se lasă să se răcească.
SFAT: Dacă nu ai prapure, poţi unge compoziţia aşezată în tavă cu gălbenuş şi să o presari cu pesmet.
4. După ce se răceşte, drobul se taie felii groase de 1-1,5 cm.