Legume la cuptor

Mai dietetic de atât nu se poate! Dacă vrei o cină uşoară, prepară această reţetă de legume la cuptor! 1.    Vinetele, rosiile şi dovleceii se spala bine si se taie rondele care se asaza alternativ într-un vas de cuptor. 2.    Pentru sos, cele doua rosii se curaţa de pieliţe, se taie marunt şi se adauga […]

Drob de post

Îţi place drobul, dar vrei să eviţi carnea? Iată o reţetă simplă de drob de post! Gustul este foarte asemănător cu cel al drpbului “adevărat”. 1. Se fierb granulele de soia conform indicaţiilor de pe pachet, în apa cu o lingura concentrat de legume. Apoi se strecoara foarte bine. 2. Se toaca ceapa si usturoiul […]

Drob în foietaj

Cu siguranţă că ai mai preparat drob. De data aceasta îţi propunem o reţetă specială, drob în foietaj. Încearcă şi tu! 1. Organele bine spalate se pun la fiert în apa rece împreuna cu câteva boabe de piper si o foaie de dafin timp de 35-40 minute. Separat, se pun la fiert în apa cu […]

Chiftele cu sos alb

Nu ştii ce să găteşti diseară? Încearcă această reţetă simplă de chiftele cu sos alb! 1. Din osul de vita, cimbru, o ceapa, sare, piper si cuisor se fac 500 ml de supa scazuta. 2. Într-o tigaie cu 25 g unt se caleste ceapa marunita. În lapte cald se înmoaie miezul de pâine, apoi se […]

Andive la cuptor cu creveţi

Prepară şi tu o gustare exotică cu andive şi creveţi. 1. Andivele se curăţă de foile exterioare, se taie în doua pe lung si li se scoate interiorul care este amar. Creveţii se lasa la dezgheţat. 2. Din ulei, suc de lamâie, sare si piperul rosu se face un amestec prin care se trec andivele si se asaza într-o […]

Tocană de morcovi

Morcovii, sănătoşi şi dulci. Merg bine în orice mâncare, mai ales într-o tocană de morcovi delicioasă! 1. Carnea se trece rapid sub un jet de apă rece, se şterge şi se taie cuburi. 2. Ceapa se taie peştişori, iar morcovii se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. 3. Într-o tigaie cu fund dublu se încinge uleiul şi se […]

Gulaş de vită

Ce te poate încălzi mai tare decât un gulaş delicios şi picant de vită? 1. Se încinge uleiul într-o cratiţă cu fund dublu şi se rumeneşte carnea presărată cu sare. După ce şi-a schimbat culoarea uniform, se adaugă ceapa tăiată peştişori şi se lasă la călit până ce ceapa devine translucidă. 2. Se adaugă ardeii tăiaţi fâşii şi se […]

Reţete: Drob de ciuperci

1. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se pune în tigaie ulei și se călește la foc mic ca să nu se prindă. Se lasă la călit până devine transparentă. Se adaugă un praf de sare și se amestecă bine. 2. Separat, se curăță ciupercile, se spală de câteva ori în apă […]

Fructe de mare cu broccoli

► Păstăile se curăţă. Se spală broccoli, se taie bucheţele şi se opăresc timp de 3-5 minute în apă fiartă, cu sare. Se pregătesc fructele de mare. ► Ingredientele pentru supă se pun într-o oală şi se presară maghiranul, se dă în fiert şi se asezonează cu sare şi piper. Fructele de mare se cufundă […]

Reţetă: Supă de busuioc şi broccoli

► Ceapa şi usturoiul se călesc în uleiul încins, se pun bucheţelele de broccoli şi zeama de supă. Se lasă să fiarbă cca 20 de minute. Spre sfârşit se pun şi frunzele de busuioc (se păstrează câteva pentru decor) şi se amestecă. ► Se încorporează smântâna, se mai lasă puţin pe foc, se asezonează cu […]