Ardei umpluţi cu urdă

Ardeii umpluţi cu urdă sunt un aperitiv foarte gustos, dar îi poţi servi şi ca fel principal dacă vrei ceva uşor. Încearcă o reţetă foarte simplă! 1.   Într-o tigaie cu o lingură de ulei se căleşte ceapa. După ce a devenit aurie, se adaugă orezul care se lasă 5 minute pe foc, amestecând mereu să […]

Fajita mexicană

O fajita mexicană foarte simplă, dar gustoasă şi aspectuoasă. Vezi cea mai bună reţetă de fajita. 1.   Într-un bol, se amestecă berea, sucul de lămâie şi condimentele. Se pune carnea într-o pungă de congelator, se toarnă sosul de bere şi se închide er­metic punga. Se scutură pentru ca toată carnea să fie atinsă de marinată […]

Chifteluţe de dovlecei

Chifteluţe de dovlecei pe care le poţi servi ca aperitiv, dar şi ca un fel principal uşor. Încearcă o reţetă simplă! 1.   Dovleceii bine spălaţi se dau pe răzătoare cu tot cu coajă. Se presară cu sare şi se lasă 15 minute să-şi lase apa în exces. Apoi, se scurg foarte bine. 2.   În dovleceii […]

Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi delicioase pe care le prepari într-o oră. Încearcă această reţetă: 1.   Într-o oală cu apă clocotită şi sărată se pun la fiert cartofii în coajă, bineînţeles, bine spălaţi. Se fierb şi se curăţă cât sunt călduţi. 2.   Apoi, se pasează ca pentru piure, dar nu chiar atât de fin, şi se adaugă […]

Chiftele de varză

Chiftele de varză ideale ca aperitiv, dar şi ca fel principal dacă vrei ceva uşor. Încearcă această reţetă simplă! 1.   Varza se taie fideluţă, cât mai mărunt, la fel şi conopida. Se fierb pentru 10 min­ute în apă clocotită cu sare. Apoi, se pun în strecurătoare şi se lasă să se scurgă foarte bine, în […]

Piure cu salată de legume

Piure cu salată de legume – un piure deosebit, bun ca garnitură, dar şi ca fel principal. O reţetă uşoară pe care trebuie să o descoperi. 1.   Se curăţă cartofii și morcovii, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat, se pun la fiert și cele 4 ouă care trebuie […]

Canapele de vinete

Canapele de vinete ideale ca aperitiv atunci când te grăbeşti. Iată o reţetă foarte simplă: 1.   Vinetele se taie rondele de un cm care se presară cu sare şi se lasă un pic să elimine apa. Apoi se şterg, se toarnă uleiul peste ele şi se amestecă bine cu mâna. Se aşază feliile în tava […]

Paste cu cârnaţi

Pastele cu cârnaţi sunt delicioase şi se fac foarte repede, ideale pentru musafirii neaşteptaţi. Iată reţeta: 1.   Se pun pastele la fiert în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet. Între timp, într-o tigaie încăpătoare sau o cratiţă se călesc în ulei cârnaţii tăiaţi rondele. Se scot pe şervete de hârtie, iar uleiul rămas […]

Vinete pané

 Vinetele pane sunt delicioase şi se fac în numai 10 minute. Iată reţeta simplă. 1.   Vinetele se taie felii, se presară cu sare şi se lasă un pic să elimine zeama în exces. Apoi, se şterg cu şervete de hârtie. 2. Ouăle se bat ca pentru omletă, se trec vinetele prin ou şi se dau […]

Cannelloni cu spanac

Cannelloni cu spanac delicioase, foarte uşor de făcut. Reţeta e simplă şi rapidă. Vezi cum se face. 1. Spanacul se spală, se curăță și se opărește timp de 15 minute în apa în care s-a adăugat în prealabil sare și busuioc, apoi se scurge și se lasă la răcit. Între timp, brânza și cașcavalul se […]