Cartofi noi cu smântână

Cartofii noi, în coajă, trebuie spălați în 4-5 ape. Se pun apoi la fiert în supă de pui. Se adaugă de la bun început sarea, pentru că aşa cartofii vor rămâne întregi. Se lasă la fiert până sunt pe jumătate fierți și supa de pui scade destul de mult. Se ia de pe foc. Separat […]

Pui cu smântână

Puiul de primăvară, de aproximativ un kilogram, se spală bine și se pune la fiert întreg, împreună cu o ceapă întreagă, foile de dafin, ienibaharul, piperul verde și rădăcinoasele tăiate rondele groase. Se fierbe puțin, pentru că el are carnea foarte fragedă. Când este fiert bine se dă de pe foc și se mută în […]

Prepelițe umplute

Prepelițele se pârlesc, se spală și se pun la scurs pentru a fi uscate când le vine vremea să intre la cuptor. Ciupercile se taie în felii de 2-3 milimetri și se pun în tigaie, unde se trag în unt. Când se înmoaie bine, se 26adaugă pătrunjelul și pieptul de pui fiert în prealabil, tocat […]

Pulpă de miel la tavă

Pulpa de miel, curăţată de pieliţe şi spălată, se împănează cu usturoi şi rozmarin pe toată suprafaţa. Apoi se aşază în tavă, se unge cu unt, se stropeşte cu ulei, se condimentează cu sare, boia şi piper, la sfârşit se adaugă vinul, iar apoi se lasă o oră la rece. În acest timp, se curăţă […]

Raţă la tavă cu sote de legume

Se curăţă pulpele de pieliţe, se spală şi se lasă de seara până dimineaţa la macerat cu sare, piper, cimbru, zahăr, ulei şi vin roşu şi o picătură de oţet aromatic. După ce au stat la macerat, se pun în tavă, se stropesc cu 2-3 linguriţe de apă fiartă, se adaugă usturoiul şi ceapa tocate […]

Vită cu legume

Se taie carnea de vită cubuleţe şi se căleşte în ulei. După ce s-a rumenit puţin, se adaugă prazul tăiat rondele, usturoiul şi ardeii tocaţi cubuleţe. Se lasă să se înăbuşe la foc mic şi se amestecă continuu să nu se ardă. După ce prazul şi usturoiul au devenit sticloase, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe […]

Specialitate turcească

Se spală orezul şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi cu unt. Orezul se lasă să se răcească la temperatura camerei. După ce s-a răcit, se pune într-un bol, se amestecă cu ceapa tocată şi călită în prealabil, se adaugă ouăle, sare şi piper şi se amestecă bine, până se obţine o […]

Tocană de cartofi în crustă de pâine

Se taie carnea de porc cubuleţe şi se căleşte în ulei. După ce s-a rumenit bine, se adaugă ceapa tăiată rondele şi se rumenesc împreună. Se curăţă şi se spală legumele. Cartofii se taie cubuleţe, morcovii, rondele, ardeii se curăţă de sâmburi şi se taie fâşii, iar apoi se pun toate să fiarbă împreună cu […]

Cotlet de porc cu sos picant

Se pun într-un ibric, uleiul, pasta de ardei, sarea, piperul, zahărul şi boiaua dulce şi iute. Se amestecă, iar sosul obţinut se fierbe la foc mic, 20 de minute. După ce a scăzut la jumătate, se ia de pe foc. Cotletele de porc se ung cu sosul preparat şi se lasă la rece aproximativ o […]

Salată italiană cu paste

Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare şi un pic de ulei de măsline. După ce au fiert, se scot din sită şi se printr-un jet de apă rece. Se rade mozzarella pe răzătoarea mică şi se pregăteşte sosul. Se curăţă usturoiul, se taie rondele subţiri şi se căleşte în uleiul de măsline. […]