Mozzarella şi roşii la cuptor

O reţetă delicioasă de Mozzarella şi roşii la cuptor cu oregano. Uşor, dietetic, perfect pentru o cină rapidă. 1. Se feliază roşiile spălate şi Mozzarella Granarolo Cucina, pe cât posibil în felii egale ca lăţime între cele două preparate. 2. Într-un vas de cuptor, se pune o lingură de ulei de măsline şi se aşază […]

Salată cu mozzarella

Gata în 15 minute, o salată cu mozzarella uşoară şi delicioasă, ideală pentru o cină dietetică. Vezi reţeta! 1. Se taie fructul de avocado în două pe lung şi apoi cele două jumătăţi se întorc în sens invers una faţă de cealaltă. Se scoate sâmburele care se aruncă iar pulpa se curăţă de coajă şi […]

Ouă Benedict dietetice

Ouă Benedict dietetice cu pâine neagră şi şuncă slabă. O reţetă uşoară, care se face repede. 1. Pentru sos se amestecă gălbenuşurile, muştarul şi iaurtul şi apoi se transferă la bain-marie unde se fierb 15 minute ame­stecând până ce se îngroaşă. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, sare şi piper. Se trage vasul de pe foc […]

Terină de năut

Terina de năut este un aperitiv foarte gustos fără năut. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se face. 1. Morcovii curăţaţi, ceapa mărunt tăiată şi usturoiul presat se pun într-o cratiţă cu ulei şi curry. Se amestecă şi se lasă la fiert 15-20 de minute, până ce legumele s-au înmuiat. 2. Între timp, făina […]

Vinete amalfitane

Vinete amalfitane – o reţetă italienescă de vinete cu caşcaval ras, o combinaţie foarte gustoasă. Iată reţeta. 1. Vinetele se taie felii pe lung, care se aşază fiecare pe masa acoperită cu un şervet. Se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul. 2. În tava de cuptor se pune o […]

Baba ganoush

Baba ganoush este o reţetă orientală cu vinete, susan şi usturoi, foarte bună ca aperitiv. Iată cum se face. 1. În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute […]

Terină de pui şi roşii

O terină de pui şi roşii ideală ca aperitiv, dar şi ca fel principal pentru o cină uşoară. Iată o reţetă simplă! 1. Se înlătură pieliţa de pe afumături şi se taie cât mai mărunt carnea. Se dă la rece. 2. Se curăţă de pieliţă şi tendoane, se scoate de pe os carnea crudă care […]

Drob în prapure

Drobul pentru sărbători se poate face fie ca un chec, fie ca o tobă, în prapure. Uite cum poţi face şi tu acasă drob în prapure, ca la bunici. 1. Maruntaiele se dau într-un clocot, se arunca apa si se pun din nou la fiert în apa rece cu sare. Se spumeaza si se lasa […]

Chec de carne cu morcovi

Dacă te-ai săturat de clasicul drob românesc, atunci hai să schimbăm un pic reţeta. Ai încercat până acum să faci chec de carne cu morcovi? 1. Morcovii curaţaţi si prazul se pun la fiert, separat, în apa rece cu sare. 2. Între timp, ceapa taiata marunt se caleste în amestec de ulei încins si unt […]

Drob simplu

O reţetă pur românească, drobul e simplu de făcut şi nu lipseşte de la nicio masă de sărbătoare! 1. Organele de miel (inima, plamânii, ficatul, rinichii) se pun în apa rece cu oţet, pentru doua ore. Apoi, cu apa rece proaspat pusa se asaza la fiert cu un praf de sare. Se spumeaza ori de […]