Ciupercuţe rumene

1. Se spală ciupercile, se îndepărtează codiţele şi se curăţă de coajă. Ouăle se pun la fiert şi se lasă 10 minute, astfel încât gălbenuşul să fie tare. 2. Într-o tigaie, se topeşte untul şi se adaugă ciupercile care se rumenesc uşor. 3. Se curăţă ouăle de coajă şi se separă gălbenuşul de albuş. Se […]

Rulouri de bacon cu brânză

1. Se spală dovleceii, se curăţă şi se taie pe lungime în felii de apro­ximativ 2 mm grosime. Separat, se rumenesc seminţele într-o tigaie, fără ulei. 2. Brânza se taie în cubuleţe şi se condimentează cu boia. Pe fiecare felie de bacon se aşază una de dovlecel, două bucăţele de brânză, se presară rozmarin şi […]

Kulebiak polonez

1. Făina se amestecă cu zahărul şi sarea. Se face o grămăjoară cu o scobitură la mijloc. Drojdia se înmoaie în apă călduţă,  apoi se toarnă în gropiţa din făină. Se amestecă uşor şi se lasă la dospit 10 minute, la cald. Se adaugă uleiul şi se frământă bine totul, până se obţine un aluat […]

Steluţele Olimpului

1. Aluatul pentru foitaj trebuie să fie decongelat, la tem­peratura camerei. Se pudrează blatul de lucru cu puţină făină şi se întind foile, pe rând. Din fiecare foaie de aluat se taie cu forme de fursecuri steluţe. Se presează puţin centrul fiecărei steluţe, apoi se ung cu gălbenuşul de ou bătut. Se aşază într-o tavă […]

Tartă canadiană pentru Moşul

1. Făina, sarea, praful de copt şi laptele praf se amestecă. Se adaugă bucăţi de unt moale, la temperatura camerei şi oul. Se frământă bine, până se obţine un aluat consistent. Se formează din el o bilă, se înveleşte în folie de plastic şi dă la rece, la frigider, pentru o oră. 2. Între timp, […]

Cocteil rusesc

1. Într-un pahar cu gheaţă se pun pe rând vodca şi romul. 2. Se adaugă siropul de căpşuni şi suc de portocale. 3. Se ornează cu beţişoarele de scorţişoară şi cu o felie de lămâie.

Briză de Hawai

1. Se zdrobesc cuburile de gheaţă cu ajutorul unui blender. Peste ele se toarnă ginul şi zeama de lămâie. 2. Se toarnă într-un pahar şi se ornează cu felii de ananas.

Dulce-acrişor

1. Se unge marginea paharului cu o felie de lămâie şi apoi se înmoaie repede în zahăr pentru a se forma o crustă. 2. Se toarnă coniacul în pahar, se adaugă o felie de lămâie, apoi se umple cu suc de lămâie.

Mexicola

1. Se toarnă Tequilla într-un pahar tip sondă. Se adaugă cola. 2. Lichiorul de căpşuni se toarnă treptat, fără a amesteca.

Punch finlandez

1. Se amestecă într-un blender zahărul cu vinul, cu romul şi zeama de lămâie. 2. Se toarnă în pahare şi se adaugă batoanele de scorţişoară. 3. Se ornează cu o felie de portocală.