Anul acesta ți-ai propus să gătești mai mult acasă și să mergi la restaurante sau să comanzi online mâncare doar la ocazii speciale? Dacă acesta este planul tău de bătaie pentru 2022, ar trebui să afli că nu ești singură! 

Iată o serie de tips & tricks, care să te ajute să gătești mai repede, la costuri mult reduse:

Creează-ți o listă zilnică de preparate culinare

Cu alte cuvinte, ar fi bine să te întrebi de ce, unde și pentru cine vei găti în această zi. Ia o foaie de hărtie sau folosește-te de aplicația de notes din telefon și notează, în clar, motivele pentru care ai decis să faci o astfel de schimbare. Fie că vrei să economisești sume importante, că vrei să slăbești sau își dorești un stil de viață mai sănătos, este foarte important să existe un punct de plecare.

Fă o listă cu ce ai nevoie pentru a găti

Dincolo de alimente, ar trebui să iei în considerare și ustensilele de care ai nevoie pentru a pregăti mesele. Cel mai bine ar fi să te uiți în dulapuri și sertare și să observi. Poate îți lipsește o spatulă, poate un tel, poate ai nevoie de o cratiță mai mare sau de un blender pentru a crea supe creme sănătoase. 

Investește în electrocasnice de calitate

Dacă ești 100% convinsă că vrei să mergi pe acest drum, ia în calcul și achiziția unor electrocasnice, care să îți facă viața mai ușoară. Spre exemplu, dacă nu vrei să fii nevoită să stai lângă aragaz cât mâncarea se gătește, o bună metodă ar fi achiziția unui multicooker. Dimineața, dacă preferi o cafea tare, care să-ți ofere energia de care ai nevoie pe parcursul întregii zile, poate ar fi indicat să optezi pentru un air fryer, astfel încât să renunți la preparatele prăjite în ulei.

Ai nevoie de ajutor? Implică întreaga familie!

Când gătești cu siguranță ai nevoie de cineva care să taie legumele sau să amestece în oală. Dacă gătești singură, este și normal să te simți plictisită, cu toate că gătitul este o activitate relaxantă (doar în cazul în care nu o faci de nevoie). Dacă ai copii, îi poți coopta să te ajute sau doar să îți țină de urât câtă vreme prepari meniul zilei.

Ca totul să meargă bine, începe cu preparatele tale preferate

O bună metodă de a te ține de rezoluția din acest an este să începi prin a găti preparatele tale preferate. Chiar dacă este vorba de cartofi prăjiți sau paste cu diverse sosuri, este foarte important să începi de undeva. Și pentru că ești atașată de preparatele preferate, asta te va face să inovezi continuu, astfel încât gustul să devină cu adevărat desăvârșit. Și, de ce nu, să te lauzi în fața prietenilor sau chiar a soacrei cu un preparat extraordinar de savuros.

Alte trucuri care să te ajute în procesul de gătire

Cei mai renumiți bucătari vin și cu o serie de sfaturi, numai bune de pus în aplicare atunci când gătești, pentru un plus de eficiență:

  • Dezghețarea cărnii – atunci când ești pe grabă și vrei ca bucata de carne să se decongeleze mai repede, este indicat să torni oțet peste ea;
  • Curățarea usturoiului – cel mai rapid mod de a curăța usturoiul este să îl pui într-un borcan cu capac și să îl agiți temeinic. Astfel, cățeii de usturoi se vor separa rapid de coajă;
  • Cum să nu mai dea mâncarea în foc – tot ce trebuie să faci este să pui o lingură din lemn pe buza cratiței.