Șemineul pe gaz este varianta ideală pentru aceia dintre noi care caută combinația dintre puterea de a încălzi a centralei pe gaz și atmosfera redată de designul clasic și inconfundabil al unui semineu traditional pe lemne. Cu un astfel de model, vei sesiza cu ușurință că intimitatea și căldura primită îți vor depăși toate așteptările, atât din punct de vedere al performanțelor obținute, cât și în privința atmosferei feerice, împrumutate de la modelele clasice de șemineu.

Meșterii sibieni de la PEFOC ne explică faptul că, spre deosebire de variantele tradiționale, șemineul pe gaz este mai ușor de utilizat și numai din perspectiva faptului că nu va trebui să te ocupi de întreținerea acestuia, prin operațiunile specifice de curățare periodică a focarului. Arderea gazului nu obligă la montajul unui coș de fum așa cum întâlnim la soluțiile clasice, unde, fumul evacuat determină apariția funinginii și a reziduurilor rezultate în timpul arderii materialului lemnos. Acesta se bazează pe un un sistem performant de încălzire, conceput pentru a arde gaz natural, de la rețea sau GPL. 

Instalarea nu necesită un coș de fum tradițional, ci doar un sistem de tuburi coaxiale, asemănător cu cele întâlnite la centralele termice de apartament, ce pot fi montate în afara peretelui clădirii sau direct pe acoperiș. 

Pe lângă performanțele tehnice, unul dintre cele mai importante avantaje se referă la designul șemineului pe gaz: deschiderea amplă și arhitectura specială a acestuia, oferă o priveliște încântătoare asupra arderii flăcărilor, concepută pentru a oferi o imagine realistă, precum cea a unui șemineu cu lemne reale. Șemineul pe gaz este dotat cu telecomandă cu touch, pentru un control automat și perfect optimizat al procesului de ardere și reglare a flăcării pe înălțime. 

Telecomanda este prevăzută cu termostat încorporat iar temperatura poate fi programată în avans, cu până la șapte zile. Pe lângă toate acestea, trebuie să amintim că designul modern și elegant, ușurința de utilizare și căldura pe care o emană, fac ca acest produs să se situeze în gama de top, ușor de încadrat în orice spațiu sau poveste de amenajare, reușind să transforme radical, orice locuință, într-o casă caldă și primitoare.

Pe lângă șemineele pe gaz de interior, cu aspect asemănător celor tradiționale, în oferta profesioniștilor de la Pefoc poți găsi o gamă completă de șeminee și sobe clasice sau moderne, modele speciale de termosemineu (șeminee pe lemne, conectate la calorifere) sau alte modele decorative de șemineu mobil, pe gaz, ideale pentru terase, grădini, evenimente în aer liber, restaurante și hoteluri. 

Acestea funcționează pe același principiu de ardere cu posibilitate de control manual sau cu telecomandă. Partea superioară este confecționată din sticlă, beneficiind astfel de un plus semnificativ la capitolul design și funcționalitate. Pentru a putea fi mutat cu ușurință, acesta este dotat cu roți rezistente, care pot fi și blocate atunci când situația o impune.

Astfel, oricare dintre variantele de șemineu ai avea nevoie, echipa cu sediul central la Sibiu și parteneri oficiali răspândiți în toată țara, te va ajuta cu soluția ideală locuinței sau spațiului tău. Accesează magazinul virtual www.pefoc.ro dacă dorești să descoperi întreaga gamă de soluții termice premium, dar și să intri în legătură directă cu unul dintre specialiștii care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie pentru încălzirea locuinței tale în condiții superioare de siguranță și confort!