Ai avut inspiratie si ai pus visinata la pastrare in vara? Atunci poti pregati cele mai bune visine trase in ciocolata, un dulce atat de banal, dar pe care nu-l gasesti tocmai ieftin in comert.

Nu ai visine puse la pastrare in alcool? Poti folosi la fel de bine cirese confiate pentru a obtine desertul fructat si aromat.

Ingrediente

50-100 g visine din visinata/cirese confiate 150 g ciocolata neagra 2 linguri unt
Mod de preparare:

1. Topeste ciocolata cu untul la microunde in runde de 30 de secunde, urmate de amestecare energica.
2. Odata omogenizata bine, toarna putina ciocolata in fiecare forma de gheata/bomboane (poti folosi formele de la o veche cutie de bomboane!).
3. Asaza apoi cate o visina din visinata in centrul formelor alese si completeaza cu restul de ciocolata neagra topita.
4. Da visinele in ciocolata la rece pentru minim 30 de minute, apoi poti servi bomboanele cu alcool.