Sunt cele mai sanatoase pentru copii, dar si pentru adulti! Uite cat de usor prepari niste bomboane de ciocolata de post, fara zahar, dar cu un gust dulce, ce nu tradeaza deloc lipsa zaharului!

Ingrediente pentru glazura de ciocolata

200 g ciocolata neagra 1 lingura unt de cocos

Ingrediente pentru umplutura

15 curmale 3 linguri miere 80 g unt de arahide esenta vanilie
Mod de preparare:

1. Paseaza curmalele prin robotul de bucatarie, pana ce obtii o pasta omogena.

2. Separat, pune untul de arahide, mierea si esenta de vanilie la foc mic, intr-o cratita. Cand compozitia se incalzeste si devine maleabila, toarn-o peste curmale.

3. Da compozitia la frigider pentru 30 de minute, pentru a se intari si a putea modela mai usor compozitia.

4. Umezeste mainile si ia putin din amestecul de curmale intre palme. Formeaza bile potrivite intre maini si da-le pentru alte 10 minute la congelator, raspandite pe un platou.

5. Topeste la bain marie ciocolata cu o lingura de unt de cocos si amesteca pana ce obtii o glazura lucioasa si densa.

6. Trece fiecare bomboana de unt de arahide prin glazura de ciocolata, apoi pune-le intr-o tava, raspandite pe o foaie de copt.

7. Da bomboanele cu ciocolata la frigider pana cand se intaresc.