Nu gasesti in comert visinata d-asta! Iese o minunatie de licoare, din ingrediente simple si fara conservanti. Uite cum prepari o visinata de casa, la inceputul verii.

Ingrediente

1 kg visine 500 g zahar 500 ml alcool dublu rafinat/vodca/tuica 2-3 cuisoare (optional) 1 baton scortisoara (optional)
Mod de preparare:

1. Spala visinele si curata-le de codite si frunze.

2. Asaza-le cu zaharul in damigeana si amesteca bine, acopera gura damigenei cu o carpa stransa bine si lasa damigeana in soare pentru o saptamana.

3. Agita damigeana in fiecare zi, iar dupa o saptamana adauga alcoolul dublu rafinat, vodca sau tuica, ce ai ales sa folosesti, impreuna cu mirodeniile, daca preferi.

4. Lasa damigeana in camara sau la rece pentru urmatoarele 30-60 zile, apoi savureaza visinata de casa.

5. Alternativ, daca te grabesti, poti servi visinata si mai devreme, insa nu va fi la fel de bine macerata.

S-ar putea sa-ti placa si: