Daca ai pus varza la murat, sigur ai pus mai mult decat ai nevoie strict pentru sarmale. Prepara mancarica asta usoara, pe care o faci in mai putin de 60 de minute.

Ingrediente

1 ceapa o varza murata medie 4 linguri piure de rosii 300 g amestec carne tocata 3 linguri ulei de masline 150 g mozzarella sare piper
Mod de preparare:
  1. Toaca ceapa marunt si caleste-o in 2 linguri de ulei, intr-o cratita. Dupa 1-2 minute, cand ceapa devine translucida, adauga varza murata taiata marunt si scursa. Pune capacul cratitei si lasa varza sa se caleasca 15 minute, apoi adauga putina sare (tine cont ca si varza e sarata) si piperul.
  2. Separat, caleste carnea tocata intr-o lingura de ulei, amestecand constant, iar cand isi modifica complet culoarea, potriveste de sare si piper.
  3. Combina cele 2 compozitii, pune sosul de rosii deasupra compozitiei si peste rade mozzarella peste. Da varza la cuptor pentru 20-25 min, la 180 de grade.

Fasole cu afumatura

Varza scazuta cu ciuperci

Legume gratinate cu bacon