Tortul cu morcovi e un deliciu aparte, pe care trebuie sa il incerci macar o data. Iar aceste trufe cu morcov, tavalite prin cocos, sunt un desert ce ti se topeste in gura si te invaluie in aroma de scortisoara.

Ingrediente pentru trufele cu morcov

110 g unt 200 g zahar 2 oua 50 ml ulei 180 g faina 1 lingurita praf de copt un praf bicarbonat de sodiu 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita sare 150 g morcov ras 100 g crema de branza 3 linguri zahar pudra esenta vanilie cocos, pentru servit
Mod de preparare:

1. Combina ingredientele uscate pentru blatul cu morcovi: faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea.
2. Bate untul cu zaharul pentru 1-2 minute. Adauga ouale, uleiul si mixeaza bine. Incorporeaza ingredientele uscate, apoi incorporeaza morcovul ras, folosind o spatula.
3. Da compozitia obtinuta la cuptor, la 180 de grade, intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
4. Dupa 25-30 de minute, cand blatul auriu trece testul scobitorii, scoate-l de la cuptor si lasa-l sa se raceasca complet.
5. Bate crema de branza moale cu zaharul pudra si esenta de vanilie.
6. Cand blatul s-a racit complet, desfa-l in bucati mici, fie cu mana, fie cu doua furculite, incat sa il maruntesti cat mai bine.
7. Incorporeaza crema de branza in blatul maruntit si amesteca bine. Da compozitia obtinuta la congelator pentru 10-12 minute, cat sa se stabilizeze si sa fie mai usor de manevrat.
8. Dupa ce s-a racorit, formeaza trufe cu morcovi de 1-2 cm diametru, umezind palmele inainte de fiecare 1-2 trufe.
9. Tavaleste trufele de morcovi prin cocos si lasa-le la rece pentru o ora inainte de servire.