Un tort rapid, fara blat de preparat, deci fara coacere. Spre deosebire de majoritatea deserturilor fara cuptor, crema de ciocolata din acest tort fara coacere nu presupune mascarpone sau crema de branza. Contine ceva ce aproape sigur ai in casa!

Ingrediente

250 g piscoturi (1/2 pachet) 400 g smantana fermentata (min 34%) 4 linguri zahar pudra 3 linguri unt 200 g ciocolata esenta vanilie

Ingrediente pentru sirop

400 ml apa 250 g zahar 1 lingurita esenta rom

Ingrediente pentru ornat

200 g smantana fermentata (min 34%) 2 linguri zahar pudra 1 lingura unt 100 g ciocolata 2 linguri cacao
Mod de preparare:
  1. Bate smantana cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Separat, topeste ciocolata cu untul la microunde, incalzind 30 de secunde, amestecand si tot asa, pana cand obtii o glazura fina.
  2. Combina smantana cu ciocolata topita. Separat, pune la fiert apa cu zaharul si esenta de rom. Ia siropul de pe foc cand sta sa dea in clocot, iar zaharul s-a topit complet.
  3. Asaza o hartie de copt pe fundul unei tavi de cozonac. Insiropeaza piscoturile si asaza un strat la baza, completeaza cu crema si continua alternarea de piscoturi si crema. Da tortul la frigider pentru 2-3 ore.
  4. Desprinde marginile tortului cu un cutit si scoate-l rasturnat pe un platou. Bate smantana cu zaharul pudra pentru ornat. Topeste ciocolata cu untul si adauga-le peste smantana, apoi completeaza cu 2 linguri de cacao. Pune compozitia intr-un pos si orneaza tortul. Da tortul la rece pana la servire.

Tort de ananas fara coacere

Tort de sarlota cu capsune

Tort de clatite cu ciocolata si crema de zmeura