Arata foarte sofisticat, dar in realitate e usor de facut. Combinatia dintre crema de branza, zmeura si clatitele cu ciocolata este delicioasa.

Ingrediente pentru foi

150 g unt 12 oua 1 L lapte 240 ml apa esenta de vanilie 6 linguri zahar 350 g faina 70 g cacao

Ingrediente pentru crema

100 g zahar 250 g zmeura 500 ml smantana pentru frisca 150 g zahar pudra esenta de vanilie 250 g mascarpone
Mod de preparare:

1. Amesteca ouale cu laptele si apa intr-un bol incapator, folosind telul pentru 2-3 minute, pana obtii un amestec omogen. Adauga apoi untul topit si putin racit, urmat de o lingurita de esenta de vanilie si zahar.
2. Dupa ce ai amestecat toate ingredientele, da faina impreuna cu cacaua prin sita deasupra bolului treptat, apoi amesteca, pentru a evita cocoloasele. Aluatul obtinut trebuie sa fie similar cu cel pentru clatite, prin urmare daca este necesar, adauga mai multa faina.
3. Gateste foile intr-o tigaie antiaderenta unsa cu foarte putin ulei. Pune cam un polonic de compozitie pentru fiecare foaie, apoi invarte tigaia pentru ca aluatul sa se distribuie in mod egal si intoarce foaia cand aluatul devine mat la suprafata.
4. Dupa ce ai obtinut toate foile (in functie de tigaie, iti pot iesi intre 30-40 de clatite), distribuie-le in mai multe gramajoare, incat sa se raceasca rapid.
5. Amesteca zaharul cu zmeura si striveste fructele cu ustensila pentru piure pana cand obtii o pasta. Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra si putina esenta de vanilie. Dupa ce s-a intarit putin, adauga mascarpone si continua sa mixezi.
6. Amesteca sosul de zmeura in crema de mascarpone si frisca, apoi unge fiecare foaie cu ~2-3 linguri de crema. Pune o alta foaie deasupra si continua tot asa pana cand termini clatitele. Da tortul la rece peste noapte si serveste-l a doua zi decorat cu fructe proaspete.

Sfat util:

✽ Toate ingredientele pentru foi trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru a evita formarea cocoloaselor.

Incearca si alte retete de tort

Sursa foto & reteta: Youtube