Desi suna complicat, e chiar usor de facut. Tortul de mere intors e o combinatie reusita intre blatul dulce si marul acrisor.

Ingrediente

2 kg mere 150 g nuca cuisoare 100 g unt (1/2 pachet) 1 cana zahar

Ingrediente pentru blat

4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri de faina
Mod de preparare:
  1. Curata merele de coaja, apoi prin partea inferioara (opusa coditei) curata-le de seminte cu un obiect ascutit, fara a strapunge marul. Rupe-le codita, daca o au.
  2. Pune merele intr-o cratita nu foarte inalta, formand o floare. Umple spatiile ramase intre mere cu sferturi si jumatati de mere.
  3. In fiecare mar intreg pune 2-3 nuci curatate bine si cate un cuisor.
  4. Taie untul in bucatele si pune-l din loc in loc peste mere, apoi presara o cana de zahar peste.
  5. Da cratita la cuptor pana cand intra furculita in mere cu usurinta.
  6. Cand merele s-au facut, scoate cratita si da-o putin la racit. Intre timp, prepara blatul.
  7. Separa galbenusurile de albusuri si bate albusurile spuma, impreuna cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar.
  8. Adauga galbenusurile unul cate unul, urmate de faina. Torna aluatul obtinut peste mere, apoi da cratita la cuptor pana cand blatul se rumeneste.
  9. Cand tortul de mere e gata, scoate-l si da-l la rece. Pentru a il scoate din cratita si a-l orna, ia un cutit cu lama subtire si lunga, si traseaza conturul de jur imprejurul cratitei, pentru a desprinde tortul de laterale.
  10. Pune o farfurie peste cratita si intoarce cratita. Merele vor ramane deasupra. Orneaza-l dupa preferinta, cu frisca, pasta de zahar, etc.

Vezi si alte retete de tort