Tortul din foi coapte la tigaie este unul din cele mai usoare torturi pe care le poti face. In plus, este garantat de cititoarea noastra. O reteta de incercat la ocazii speciale, si nu numai.

Ingrediente pentru foi

un ou 4 linguri zahar 4 linguri lapte 4 linguri ulei 1/2 lingurita bicarbonat 8 linguri faina

Ingrediente pentru crema

4 linguri faina o cana zahar 500 ml lapte 1/2 pachet de margarina 3 linguri cacao
Mod de preparare:

Se prepara aluatul pentru foi: se amesteca oul cu zaharul si laptele, apoi se adauga uleiul si bicarbonatul stins cu otet. La sfarsit, se pune si faina. Se framanta bine, dupa care se imparte aluatul in cinci parti.

Se intinde fiecare bucata cu sucitorul si foile obținute se coc, pe rand, in tigaie.

Dupa ce s-au copt toate foile, se prepara crema: se pun intr-un vas laptele, zaharul, faina si cacaua, si se dau la foc mic. Se amesteca incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingrose, se adauga si margarina. Se lasa sa fiarba, dupa care se da la rece.

Dupa ce s-a racit crema, se unge fiecare foaie cu crema si se pun una peste alta.

Se orneaza cu ciocolata rasa.

Reteta trimisa de Iulia Negrila, Arges