Esti campion la intors clatite in familie? Atunci pune-ti abilitatile la lucru si prepara cel mai cremos tort de clatite cu ciocolata. E usor de facut, dar te avertizez: o sa dispara la fel de repede pe cat il faci. 

Ingrediente pentru clatite

3 oua 100 g ciocolata 80 g unt 500 ml lapte faina 1 lingura zahar esenta vanilie un praf sare

Ingrediente pentru crema de lapte

250 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 3 linguri miere
Mod de preparare:

 

  1. Topeste untul cu ciocolata la bain marie sau la microunde (incalzesti 30 secunde, amesteci, repeti).
  2. Bate ouale si combina-le cu laptele, ciocolata, zaharul, vanilia si sarea. Adauga cca 8 linguri pline, sau pana cand aluatul se ingroasa si curge constant din polonic.
  3. Prajeste clatitele in tigaie si scoate-le unele peste celelalte. Bate mascarpone cu smantana pentru frisca si mierea.
  4. Asambleaza tortul asezand clatitele pe un platou de servire, iar intre fiecare 2 intinde un strat subtire de crema. Orneaza tortul cu un strat la fel de subtire de crema si rade ciocolata deasupra.
  5. Tortul de clatite cu ciocolata poate fi servit si imediat, dar ideal este sa il refrigerati 30 de minute inainte.

S-ar putea sa-ti placa si:

Clatite pufoase

Tort de clatite cu Nutella si alune de padure

Tort de clatite cu ciocolata si crema de zmeura