Combinatia de ciocolata si nuci este una foarte reusita si face din acest tort un deliciu. Cand incercati tortul de ciocolata cu nuci, nu uitati sa pastrati si celorlalti membri ai familiei.

Ingrediente pentru blat

200 g ciocolata menaj 200 g zahar 150 g unt 5 oua 75 g faina

Ingrediente pentru crema

16 bucati miez de nuca 100 g miere 100 g faina 100 g unt 250 ml lapte

Ingrediente pentru glazura

200 g ciocolata neagra 100 g frisca lichida 30 g unt
Mod de preparare:
  1. Pentru blat, se topeste la bain-marie ciocolata rupta bucati, iar untul se freaca bine cu zaharul.
  2. Se adauga galbenusurile, unul dupa altul, apoi faina si se amesteca, ciocolata topita si se amesteca si, la final, albusurile batute cu un praf de sare. Se toarna in forma de copt si se coace maximum 30 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca foarte bine.
  3. Pentru crema, nucile maruntite se pun la cuptor cu faina si se lasa 15 minute. Apoi, se adauga mierea, untul si laptele si se pun pe foc pana se formeaza o crema groasa care se lasa la racit.
  4. Se taie blatul si se reasaza pe platou cu crema de miere la mijloc. Pentru glazura, peste ciocolata rupta se toarna frisca clocotita, se amesteca pentru a topi ciocolata si apoi se mixeaza cu untul. Se acopera tortul si se lasa la rece pentru 3 ore. Se serveste cu nuci intregi deasupra.