Un tort foarte aspectuos al carui principal ingredient este delicioasa spuma de capsuni. Reteta trimisa de Daniela Gorgorin, din Bucuresti.

Ingrediente pentru blat

5 oua o cana zahar o cana faina 5 linguri ulei

Ingrediente pentru spuma de capsuni

un kg capsune 500 g frisca 3 linguri zahar pudra vanilinat capsune, pentru ornat
Mod de preparare:
  1. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, cu ajutorul mixerului. Se adauga galbenusurile si cele 5 linguri de ulei, apoi faina, si se mixaza toata compozitia la viteza mica.
  2. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt care se da la cuptorul bine incins si se coace aproximativ 35-40 de minute. Se lasa blatul sa se raceasca in cuptor.
  3. Se spala capsunele foarte bine, se curata de codite si se pun in blender la pasat. Se adauga zaharul pudra peste piureul de capsune si apoi se amesteca bine cu frisca.
  4. Se taie blatul de tort in doua foi egale. Se intinde spuma pe prima foaie, se presara jumatati de capsune si apoi se asaza a doua foaie. Se “imbraca” tortul cu spuma de capsune, se orneaza cu fructe si se lasa la rece pentru 2-3 ore.